Novosti

POČELA JE ŠKOLA U osnovne škole na području grada Ivanca krenulo 111 prvašića

Ponedjeljak

Plesom, glumom, stihovima i s puno toplih riječi danas su učitelji i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu poželjeli dobrodošlicu u školu novoj generaciji prvašića.
Prigodan program za nove đake u školskoj sportskoj dvorani priredili su učenici četvrtih razreda te im poručili da škola nije samo za učenje, već i mjesto druženja, zabave i veselja.

Uzbuđenim prvašićima i njihovim jednako uzbuđenim roditeljima obratio se ravnatelj škole prof. Damir Jagić:
- Prvi dan škole jedan je od onih dana kojih se prisjećamo cijeloga života. Danas postajete učenici, a u vaš život ulazi i velika obveza – školovanje i obrazovanje. Želim da vam u školi bude lijepo i da budete uspješni – poručio je ravnatelj te kazao da u novu šk. godinu ivanečka Osnovna škola, zajedno s područnim odjeljenjima u Salinovcu, Kuljevčici (gdje je ove godine jedan odjel s 10 učenika) i Prigorcu ima upisanih 90 prvašića.

U ime Grada Ivanca, svim prvašićima, njihovim roditeljima i školskom kolektivu obratio se gradonačelnik Milorad Batinić.

Pozdravio je prvašiće, poželio im puno uspjeha u školi te nagovijestio da sve đake već od iduće godine čeka nešto novo, a to je moderno obrazovanje za život i budućnost slijedom nove kurikularne reforme koja će se početi provoditi u svim školama na području Hrvatske.   

Inače, Grad Ivanec je ove godine, zahvaljujući većem proračunu, prvi put u proračunu osigurao sredstva te na račun roditelja uplatio 700 kuna kao potporu za opremanje prvašića. Nakon kratkog programa dobrodošlice, nova generacija učenika u pratnji je svojih učiteljica krenula u razrede, gdje su djeca prvi put sjela u školske klupe te se upoznala sa svojim razrednicama Irenom Prekrit, Mirelom Kapustić i Vesnom Jagarinec.

Slično je danas bilo i u svim ostalim školama na području grada Ivanca kao i u matičnoj Osnovnoj školi Metela Ožegovića u Radovanu u koju je upisan (zajedno sa školama u Margečanu i Gačicama) ukupno 21 prvašić.

U Radovanu je, u ime Grada Ivanca, pozdravne riječi prvašićima i njihovim roditeljima uputio izaslanik gradonačelnika Ivan Sedlar, gradski vijećnik, dok je u salinovečkoj školi nove đake pozdravio Stjepan Hudoletnjak, također gradski vijećnik u funkciji izaslanika gradonačelnika.

U novu šk. godinu 2018./2019. na području grada Ivanca krenulo je ukupno 1.007 učenika.

print