Novosti

Gradonačelnik M. Batinić u obilasku gradskih gradilišta: Novi rotor, vrijedan 2,7 mil. kn, do kraja rujna

Petak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u četvrtak je, 30. kolovoza, s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove Stankom Rožmanom i timom suradnika iz gradske uprave te u pratnji predstavnika medija obišao više gradskih gradilišta.

Među njima je i jedan od najvećih ovogodišnjih građevinskih zahvata na području grada Ivanca, vrijedan 2,7 milijuna kuna, kojim se veliko i opasno raskrižje ivanečke obilaznice i Preradovićeve ulice rekonstruira u kružni tok prometa.

U dosadašnjem tijeku radova asfaltiran je dio kontaktne Preradovićeve ulice, položen je dio oborinske kanalizacije, postavljeni su rubnjaci i dio elektroenergetskih i zaštitnih instalacija, a južni dio rotora je asfaltiran i njime se sada uz svjetlosnu prometnu signalizaciju propuštaju vozila.

Radovi su u međuvremenu „preseljeni“ na sjevernu stranu budućeg rotora koji će, prema riječima voditelja gradilišta Zlatka Džole, biti asfaltiran do kraja idućeg tjedna.

Završetak kompletnih radova predviđa se krajem rujna.

Ovu investiciju sa 70 posto sufinancira MUP Hrvatske, a ostalo osigurava Grad Ivanec, koji je ova sredstva povukao temeljem uspješnog kandidiranja na MUP-ov javni poziv za dostavu projekata sanacije opasnih mjesta, koja su kao takva definirana u Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa RH za 2018.

Radove izvodi Colas Hrvatska d.d. Varaždin.

print