Novosti

Danas u Jerovcu otvaranje 13. memorijalnog turnira za poginule vukovarske branitelje

Petak

Danas u 18 sati na igralištu u Jerovcu bit će svečano otvoren 13. memorijalni turnir koji se održava u znak sjećanja na poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Tomu Jambora i Josipa Kapustića. 

Stjepan Vusić poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara.Tomo Jambor i Josip Kapustić, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara i civila,mučki su ubijeni dva dana kasnije od strane četnika i srpskih postrojbi na farmi Ovčara kod Vukovara.

Vusić, Jambor i Kapustić bili su pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin koja je herojski sudjelovala u obrani Vukovara od 11. rujna do neprijateljskog ovladavanja njime, 20. studenog 1991. godine.

Nositelj memorijala je Hrvatski časnički zbor Ivanec, a održava se u suradnji s UDVDR-om Ivanec, HVIDR-om iUdrugom Branitelji Hrvatske iz Lepoglave.

Memorijal se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Ivanca i Grada Lepoglave, koji ga tradicionalno novčano podupiru. 

Pošto je riječ o braniteljima s područja oba grada, odnosno župe Kamenica, ustalio se običaj da se manifestacije svake godine održava i u Jerovcu i u Žarovnici.

Memorijal je počeo danas u 10 sati procesijom u povodu Bartolova u Kamenici te odavanjem počasti poginulima, anastavlja se u poslijepodnevnim satima sportskim natjecanjima na jerovečkom igralištu. 

Nakon utakmice dječaka NK Ivančice i NK Lepoglava (Jerovec), slijedi službeno otvaranje turnira, na kome će se okupljenima obratiti predstavnici organizatora i pokrovitelja.

Potom se nastavljaju natjecanja po skupinama, a završit će u subotu u Žarovnici proglašenjem rezultata, podjelom nagrada i druženjem.

print