Novosti

U nedjelju, 26. 08., na Vinskom potoku tradicionalni 11. stažnjevečki susreti

Petak

U organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Stažnjevca, u nedjelju će se, 26. kolovoza, na mjesnom igralištu Vinski potok održati 11. stažnjevečki susreti, igre na kojima se tradicionalno nadmeću samo mještani.

Uz tri standardne ekipe koje se na susretima natječu od prvoga dana – Centar, Otok ljubavi i Na malenom brijegu, i ove će im se godine pridružiti ekipa stažnjevečke Dijaspore.

Iako im meteorološke prognoze za nedjelju nisu naklonjene, Stažnjevčanima odustajanje ili odgoda igara ni ne pada na pamet.

Dapače, poručuju da će i ove godine odraditi dvadesetak standardnih i raznih duhovitih disciplina (možda koju manje, ako baš vrijeme ne bude dopustilo) zbog kojih je Vinski potok svakog ljeta centar zabave i dobih emocija.

Ekipe će se natjecati u piljenju drva, nošenju jaja u žlici, nošenju balona među nogama, bacanju potkove i kamena s ramena, skijanju na travi, hodanju na štulama, u sastavljanju pluga, skakanju u vreći, bikovanju, penjanju po stupu, potezanju užetom, vožnji živih tačaka itd.

Svirat će band Stažnjevčana iz dijaspore.

Susreti počinju oko 11 sati, a trajat će do kasnog poslijepodneva, nakon čega slijedi nastavak zabave uz glazbu.

print