Novosti

1. hrvatski festival kiparenja motornom pilom 6. i 7. lipnja u Salinovcu

Ponedjeljak

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Šumarskog fakulteta Zagreb, organizira 1. hrvatski festival kiparenja motornom pilom. Održat će se u subotu i nedjelju, 6. i 7. lipnja 2015. godine s početkom u 9 sati u parku stare osnovne škole Salinovec. Na festivalu kiparenja motornom pilom bit će prezentirane vještine natjecatelja u rezbarenju drveta.

U tom umijeću ogledat će se osam natjecatelja iz različitih dijelova Hrvatske, a pridružit će im se i tri natjecatelja iz Slovenije, što manifestaciji daje mađunarodni predznak. Važan podatak jest i taj da se manifestacija ove godine u Hrvatskoj odvija prvi put, a njome će se ujedno obilježiti 250 godina organiziranog šumarstva u hrvatskim šumama.

U povodu te obljetnice moći će se razgledati i izložba starih fotografija tematski vezanih uz hrvatsko šumarstvo kroz povijest.
Uz atraktivno kiparenje motornom pilom, posjetitelji će se na reklamnim štandovima moći opskrbiti brošurama i materijalima vezanim uz tematiku šumarstva. U subotu, 6. lipnja, svoj prodajni asortiman predstavit će tvrtka VULKO DOM. Kulturno – umjetnički program izvest će KUD Salinovec, a na jednom od štandova posjetiteljima će ponuditi i tradicionalne delicije salinovečkog kraja. Bit će dostupna i ugostiteljska ponuda.

print