Novosti

Pripreme za građevinsko i hortikulturno uređenje gradskih groblja: U Margečanu će se investirati 326.000, u Radovanu 232.400 kuna

Utorak

Osim redovitih poslova na održavanju i uređenju groblja putem Ivkoma, na grobljima u Margečanu i Radovanu ove će se godine raditi i temeljem lani potpisanih tripartitnih sporazuma Grada Ivanca, Ivkoma i Grada Novog Marofa (za groblje u Margečanu) te s Općinom Vidovec (za groblje u Radovanu) o uređivanju groblja i grobljanskih parkirališta. Njima su se potpisnici sporazumjeli da će u skladu s postotkom korištenja groblja spomenute jedinice lokalne samouprave kroz naredno trogodišnje razdoblje, od 2015. do 2017., zajedno financirati uređenje groblja i asfaltiranje parkirališta. Tijekom 2015. i 2016. godine Ivkom će građevinski i hortikulturno urediti oba groblja te asfaltirati parkirališta. Novčana sredstva za to osigurat će se u proračunima Ivanca i Novog Marofa (za Margečan) te Ivanca i Vidovca (za Radovan). 

Podsjećamo, u želji da s dignitetom urede počivališta pokojnika, o tome su ugovore lani potpisali gradonačelnici Ivanca i Novog Marofa Milorad Batinić i Darko Hrenić, načelnik Vidovca Bruno Hranić i direktor Ivkoma Mladen Stanko. Uključivanje susjednih gradova i općina bilo je nužno, s obzirom na to da se na spomenutim grobljima u znatnom broju ukapaju i pokojnici iz naselja koja administrativno ne pripadaju gradu Ivancu. Time su stvoreni preduvjeti da radovi na oba groblja počnu već ove godine. 

U Margečanu je ukupna investicija procijenjena na nešto više od 326.000 kuna, od čega 174.700 za groblje, a 151.400 za parkiralište. Grad Ivanec te će radove financirati sa 70 posto, a ostatak će se pokriti iz novomarofskog proračuna. Iz troškovnika je vidljivo da će se na margečanskom groblju tijekom ove i sljedeće godine podizati ograda, postavljati betonski rubnjaci i asfaltirati pješačke staze, dok je asfaltiranje parkirališta predviđeno za 2016.

print