Novosti

288 strijelaca i više od tisuću posjetitelja na turniru LD-a Šumski zec u Margečanu

Utorak

U nedjelju, 29. srpnja u organizaciji Lovačkog društva Šumski zec iz Margečana, održan je već tradicionalni lovački turnir u gađanju letećih meta. Interes za turnir i ove je godine bio izniman što potvrđuje podatak da je u natjecanjima sudjelovalo 48 ekipa, odnosno 288 strijelaca (iz svake ekipe po šest).

Turnir s tridesetogodišnjom tradicijom posljednjih se godina profilirao u jedan od najvećih u Hrvatskoj, a domaćini su ugostili ekipe iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije.

U natjecateljskom dijelu turnira prvo mjesto pripalo je lovcima iz ekipe LD-a Srna iz Donje Zeline, druga je bila ekipa LD-a Fazan iz Maruševca, a treće mjesto osvojila je ekipa LD-a Kalnik iz Varaždinskih Toplica.

U pojedinačnom dijelu natjecanja titulom najboljeg strijelca može se pohvaliti Damir Čopor iz LD-a Srndač iz Hrašćine Trgovišće, drugoplasirani je bio Dalibor Pokos član LD-a Vepar iz Ljubeščice, a treće mjesto zauzeo je Siniša Gregur iz LD-a Fazan iz Maruševca.

Lovci LD-a Šumski zec, poznati kao gostoljubivi domaćini i ove su godine pripremili stolu pun delicija za sve natjecatelje, ali i za tisuću posjetitelja koliko ih je obišlo turnir tijekom dana. Bilo je tu zaista svega, osim neizostavnog srnećeg gulaša, pripremao se i odojak te razno pečenje, a za slatki dio gastro ponude bile su zadužene vrijedne članice KUD-a Salinovec, koje su pekle palačinke. Samo za tu prigodu nošnje su obukle i natjecatelje dočekale članice Udruge Margareta iz Margečana.

Domaćini su osigurali i veseli glazbeni ugođaj, a po završetku pehare je najboljim ekipama i strijelcima uručio predsjednik Lovačkog društva Šumski zec Darko Čaklec.

print