Novosti

Održana 35. akcija „Kretanje – zdravlje“

Ponedjeljak

Toplo srpanjsko jutro u nedjelju, 29. srpnja, izmamilo je više od petsto izletnika, planinara i rekreativaca na još jedan planinarski pohod prema vrhu Ivančice, a sve u sklopu akcije „Kretanje – zdravlje“. Riječ je o akciji koju već 35. godinu zaredom organizira Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica Ivanec. U organizaciji su domaćinima i ove godine pomogli  Društvo za sportsku rekreaciju Ivanec te Društvo prijatelja narodnih običaja Maska.

Akcija je kao i svake godine započela okupljanjem sudionika na ivanečkoj gradskoj špici, a koji su potom preko puta Mrzljak krenuli popeti se na vrh Ivančice.

Ivanečkim je planinarima ponovno uspjelo na njima svojstven način spojiti rekreaciju, tradiciju, zabavu i cjelodnevno druženje.

Kako bi akcija dobila dašak autohtonog i specifičnog članice Udruge Maska na jedan dan postale su coprnice s Črnih mlaka, čime su oživjele  najmističniji dio ivanečke povijesti.

Na vrhu je organizirano sportsko nadmetanje u već tradicionalnim disciplinama: viseća kuglana, skok u dalj, pikado te povlačenje užeta. Ukupni pobjednik i ove je godine bilo Društvo za športsku rekreaciju Lančić - Knapić. Drugo mjesto pripalo je Udruzi za sport i rekreaciju Kaniža, a treće Društvu za sportsku rekreaciju Ivanec.

Najboljim su podijeljeni zasluženi pehari i medalje.

Iz HPD-a Ivančica Ivanec ističu kako ih posebno veseli što građani iz godine u godinu  prepoznaju važnost i ljepotu fizičke aktivnosti i rekreacije kroz planinarenje jer upravo je Ivančica najvrijednije i najljepši prirodni  potencijal koji Ivanec ima te je iznimno važno da ga i čuva i koristi.

print