Novosti

Dođite ovog vikenda na „Margetje v Margečanu – tak se negda delalo“ (13. – 15. srpnja)

Srijeda

Udruga građana Margareta ovog vikenda dvanaestu godinu za redom priređuje najveću kulturno-zabavnu manifestaciju na istočnom gradskom području – „Margetje v Margečanu – tak se negda delalo“.

Program je i ove godine usmjeren na čuvanje tradicije i običaja bielske fare i okolice, a brojnim zanimljivim sadržajima obogatit će ga i brojne gostujuće skupine i društva.

U programu će sudjelovati oko 300 sudionika iz Koprivničke, Krapinske, Međimurske i Varaždinske županije te gosti iz četiriju slovenskih udruga.

Iz bogatog programa koji će se odvijati od petka do nedjelje posebno izdvajamo glumačku večer u prostoru DVD-a Margečan (petak, 19.30 sati) te izložbu domaćih zlijevki pod šatorom (subota, 20 sati), uz izbor najboljih, dodjelu nagrada najboljim kuharicama te degustacijom za posjetitelje.

U Margečanu će zanimljivo biti i u nedjelju, na sajmu starih zanata koji kod vodenice počinje već od 15.30 sati.

Čekaju vas pralje na Bednji, prikaz starih obrta, etno selo domaćina, viteški tabor, jahanje na konjima, drveni vrtuljak, kuburaši i druge atrakcije.

Domaćini su se pobrinuli i za sportski štimung pa ćete tako na petometarskom ekranu moći pratiti finale Svjetskog nogometnog prvenstva u 17 sati.

Završna fešta s kulturno-umjetničkim programom pod šatorom će početi u 19 sati, a završit će zabavnim programom uz trio Tim koji će potrajati do sitnih sati.

Manifestacija se održava pod tradicionalnim pokroviteljstvom Grada Ivanca koji je i novčano podupire.

U prilogu:
Program „Margetja v Margečanu – tak se negda delalo 2018.“

print