Novosti

Grad Ivanec 5. godinu u kampanji Prijatelja životinja „Obitelj na more, pas na ulicu?!“

Ponedjeljak

Ovih dana na oglasnim pločama širom Ivanca bit će istaknuti plakati kojima će i Grad Ivanec apelirati na sve vlasnike pasa i drugih kućnih ljubimaca da ih uoči odlaska na godišnje odmore ne lišavaju doma.

Time se i Ivanec već petu godinu za redom pridružuje kampanji „Obitelj na more, pas na ulicu?!“ koju na nacionalnoj razini promiče Udruga Prijatelji životinja, a koja se ove godine provodi pod motom „Pas čipiran, skrbnik miran“.

Time se vlasnike ponovno upozorava na zakonsku obvezu mikročipiranja pasa, čime ne samo da se olakšava pronalazak izgubljenog psa, već i sankcioniranje neodgovornih vlasnika koji svoje ljubimce zbog raznih razloga izbacuju na ulicu, pa čak i gore od toga.

I dok su proteklih godina marketinški dio kampanje nosile pojedine estradne zvijezde te Hrvatska vatrogasna zajednica, nositeljica ovogodišnje kampanje je poznata glumica Ksenija Pajić.

Naime, i ove se godine može očekivati – kao i svakog ljeta, kada građani odlaze na ljetovanja - povećanje broja napuštenih životinja koje vlasnici ne žele povesti sa sobom te ih izbacuju na ulicu.

Takve životinje, lišene doma, izložene su gladi, žeđi, raznim opasnostima, mučenju i iživljavanju od strane pojedinaca. Udruga Prijatelji životinja upozorava da izbacivanjem psa na ulicu građani ne samo da krše zakon, već pokazuju neodgovornost i nedostatak empatije prema bespomoćnoj životinji te odgovornost za njeno zbrinjavanje prebacuju na suosjećajne građane i na ionako prenatrpana skloništa za napuštene životinje.

A da se i ne govori o ekstremnim slučajevima, kakav smo imali na našem području, kada je psa netko gotovo do smrti prebio i ostavio ga da ugine u šumi na Horvatskom. Pas je spašen, a troškove njegova liječenja podmirio je Grad Ivanec.

Želeći istaknuti svoju opredijeljenost za dobro životinja, Grad Ivanec u suradnji s Udrugom Prijatelji životinja apelira na sve vlasnike pasa, mačaka i drugih ljubimaca da se zbog nekoliko dana zabave i ljetovanja na moru ne lišavaju svojih četveronožnih ljubimaca i njihove posebne ljubavi, privrženosti i prijateljstva.

print