Novosti

Pomoćnica ministrice L. Kralj u Srednjoj školi Ivanec: Od jeseni eksperimentalna kurikularna reforma

Četvrtak

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj posjetila je Srednju školu Ivanec u kojoj će početkom nove šk. godine 2018./2019. početi provedba eksperimentalnog programa "Škola za život". 

Podsjećamo, ivanečka Srednja škola jedna je od 26 izabranih srednjih škola u Republici Hrvatskoj u kojoj će se provoditi eksperimentalni program "Škola za život" koji podrazumijeva rad prema novim kurikulumima svih nastavnih predmeta u 1. razredu opće gimnazije te općeobrazovnih predmeta u 1. razredu ekonomske škole.

Glavni cilj rada u eksperimentalnom programu je primjena suvremene metodike rada za čiju su konkretnu primjenu svi nastavnici, stručni suradnici i ravnatelji uključeni u edukaciju kroz tzv. digitalizaciju obrazovnog sustava i kroz virtualne učionice u ovoj fazi edukacije i podrške od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pomoćnica L. Kralj je svim nastavnicima Srednje škole iznijela konkretne informacije važne za daljnje planiranje rada u kurikularnoj reformi.

Naime, odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja školi se dodjeljuje 180.000 kuna kroz opremu isključivo za unapređenje nastavnog procesa. Na taj način škola će biti kvalitetnije pripremljena za provođenje novih kurikuluma i izvedbu nastave. Također, svaki će učenik koji upiše u 1. razred opće gimnazije ili ekonomske škole dobiti besplatne udžbenike, tablet te besplatan priključak na Internet.

Uz pisane udžbenike, koristit će se i digitalni obrazovni sadržaji.

Ravnateljica škole mr. sc. Lidija Kozina i ostali nastavnici informirali su gošću o uređenosti škole, o opremi u učionicama kao i o postignutim rezultatima učenika na natjecanjima u znanju.

Isto su tako imali priliku postaviti joj i pitanja te dobiti odgovore koji će im olakšati pripreme za novu školsku godinu i nastavak edukacije.

S pomoćnicom ministrice u posjetu Srednjoj školi bio je i zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak.

print