Novosti

U povodu planinarskih jubileja i Dana planinara Hrvatske – danas i u subotu u prometu prigodni poštanski žigovi

Četvrtak

U povodu obilježavanja visokih ivanečkih planinarskih jubileja – 120. obljetnice HPD-a Ivančica i organiziranog planinarstva u Ivancu, kao i Dana hrvatskih planinara koji će se 23. i 24. lipnja održati u našemu gradu, Turistička zajednica grada Ivanca inicirala je izradu prigodnih poštanskih žigova. 

Žigove je izradila Hrvatska pošta u Zagrebu, a žig u povodu 120. obljetnice HPD-a dostupan je samo danas (21. lipnja), u Poštanskom uredu Ivanec gdje će se njima pečatiti sve odlazne pošiljke. Žig u povodu Dana hrvatskih planinara bit će u opticaju u subotu, 23. lipnja.

Nakon uporabe žigovi izlaze iz opticaja i odlaze u Muzej HP-a, gdje ostaju trajno pohranjeni.

Uz žigove, u povodu visokih obljetnica izrađene su i druge prigodne tiskovine: omotnice, razglednice i dopisnice te poštanske naljepnice Cinderella.

Sve to ostvareno je u suradnji s HPD-om Ivančica, a sve u cilju obilježavanja navedenih jubileja i promocije Ivanca širom Hrvatske i svijeta.

Pozivamo, dakle sve građane da slanjem dopisnice ili razglednice iz Ivanca lijepe vijesti o planinarskim obljetnicima na ovakav jedinstven način pošalju rodbini, znancima i svima onima koji cijene kolekcionarske raritete.

Prigodne tiskovine se mogu kupiti u knjižari Tramex-Mimi Ivanec.

print