Novosti

Uključivanjem solarnog stabla i koncertom Balašević tribute banda otvoren Kinotrg u Ivancu

Srijeda

U nazočnosti brojnih građana te gostiju i uzvanika koji su prethodno nazočili svečanoj sjednici Gradskog vijeća, uključivanjem solarnog stabla sinoć je u 21.15 sati simbolično otvoren Kinotrg u Ivancu.

Ovime je naš grad – na donedavno neuređenom prostoru ispred Kina u strogom gradskom centru – dobio prekrasno uređenu urbanu površinu u čijem je centru solarno drvo koje je iz razumljivih razloga izazvalo oduševljenje svih, a pogotovo mladih.

Budući da je sastavni dio konstrukcije i klupa, kao i priključci za punjenje mobitela i laptopa (i električnih bicikala) mladi su ga cijelu večer „okupirali“ i uživali u novom atraktivnom društvenom prostoru.

Otvaranje Kinotrga glazbom su najprije popratili tamburaši Trilikuma, a onda i glazbenog sastava Neki Novi Klinci – Balašević tribute band, koji su okupljene zabavljali decentnom glazbom i poznatim hitovima.

Time je ujedno naznačena buduća namjena ovog atraktivnog prostora, koji će se u predstojećem vremenu nadopuniti novima sadržajima te zasigurno postati jedna od top gradskih destinacija.

Projekt uređenja trga potpisuje Arhitektonski studio Nexar iz Ivanca.

Uređenje trga - odstranjivanje starih opločnika, zemljane radove, postavljanje novog opločenja, sanaciju stepenica i uređenje oborinske odvodnje kao i nabavu i montažu solarnog stabla -  financirao je Grad Ivanec, a ukupna investicija iznosi preko pola milijuna kuna.

print