Novosti

Zbor građana MO-a Ivanec I, II, III i IV: U Ivancu ove godine kapitalna ulaganja teška 11,6 mil. kn

Četvrtak

Rješavanje komunalnih, infrastrukturnih, prometnih, sigurnosnih i drugih problema koji otežavaju i opterećuju svakodnevni život stanovnika sinoć je bilo u fokusu Zbora građana mjesnih odbora Ivanec I, II, III i IV održanog u prostorijama Srednje škole Ivanec.

U ime sva četiri mjesna odbora, skup je pozdravio Siniša Špernjak, predsjednik Vijeća MO-a Ivanec III, te naglasio da je zbor sazvan kako bi građani iz prve ruke, izravno od gradskih čelnika, dobili kvalificiranu informaciju o aktivnostima i projektima koji će se ove godine provoditi u Ivancu te dobili odgovore na problemska pitanja.

S obzirom na to da su u 2018. godini u realizaciju kapitalnih projekata i pripremu onih koji će se odvijati iduće godine u naselju Ivanec planirana visoka ulaganja od gotovo 11,6 milijuna kuna, gradonačelnik Milorad Batinić građane je informirao o najvažnijim projektima.

Osvrnuo se na predstojeću modernizaciju nerazvrstanih cesta u gradu (u Ivancu će se asfaltirati 4,8 km cesta vrijednih 1,9 milijuna kuna), zatim, na rekonstrukciju vodovodne mreže koja je u tijeku u šest ivanečkih ulica te na niz drugih projekata – predstojeću gradnju rotora na obilaznici, na uređenje Kinotrga, kao i na uređenje prostora za rad Projektnog ureda za EU fondove i poduzetnički inkubator u Nazorovoj 6 te na uređenje prostora u braniteljskoj zgradi.

Najavio je i daljnju gradnju Muzeja planinarstva kako bi ga se ove godine u cijelom obuhvatu stavilo pod krov te kako bi ga se u iduće dvije do tri godine potpuno uredilo, opremilo i stavilo u funkciju.

Gradonačelnik je građane informirao i o predstojećoj gradnji nadstrešnice na grobnoj kući Ivanec, o pripremama za gradnju parkirališta za potrebe groblja kod nekadašnjeg Pionirskog bajera, o gradnji javne rasvjete u odvojcima Nazorove ulice, zatim, o radovima na uređenju groblja, o nastavku uređenja Malog parka te o predstojećoj revitalizaciji velikog gradskog parka.

Ovakav povećan standard gradnje i ulaganja omogućen je zakonskim izmjenama, slijedom kojih se u ivanečki gradski proračun slilo oko 8,5 milijuna kuna više negoli prošle godine, ali i rastom vlastitih proračunskih sredstava te pojačanim povlačenjem novca iz vanjskih izvora.

U nastavku su nazočni građani postavili cijeli niz pitanja vezanih uz aktualne probleme na području svih mjesnih odbora.

Među ostalim, aktualizirali su pitanje čišćenja slivnika od pijeska i nanosa u Vukovićevoj ulici te problem padanja crjepova sa starih zgrada u Malezovoj ulici kao i problematiku neadekvatnih lokacija pješačkih prijelaza u Malezovoj i Rajterovoj ulici.

Isto tako, naglasili su i potencijalni sigurnosni problem u Gajevoj ulici, koja je u jutarnjim satima poprište „utrka“ vozača koji vole nabiti gas, zatim, slabu vidljivost na raskrižju Gajeva – Šabanova, neadekvatno parkiranje u Gajevoj ulici (gdje kod stambenih zgrada vozači parkiraju vozila tako da učenici i pješaci jedva mogu proći), kao i pojedine probleme na privatnim parcelama.

U radu skupa sudjelovali su i ostali predsjednici vijeća ivanečkih mjesnih odbora – Ivan Videc, Jurica Sever i Miro Flegar, a Zboru građana nazočili su i zamjenici gradonačelnika Lidija Kozina i Branko Putarek, pročelnici Stanko Rožman, Marina Držaić i Ljiljana Risek te savjetnik za komunalno gospodarstvo Stjepan Vincek.

Sva pitanja građana su zabilježena i po njima će gradske službe dalje raditi i postupati.

Gradonačelnik je najavio da će se, u slučaju potrebe, gradski čelnici i mjerodavne gradske službe odazvati svakom budućem zboru građana.

print