Novosti

Održana središnja proslava 130. obljetnice DVD-a Ivanec

Utorak

Proslavom kakva se u vatrogasnim krugovima ne pamti, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec u subotu je, 26. svibnja, obilježilo 130. godišnjicu svoga rada i djelovanja.

Nakon što su u svečanom mimohodu prošetali ulicama Ivanca, vatrogasci su u svečano ukrašenoj kinodvorani, u nazočnosti brojnih gostiju, uzvanika i brojnih prijateljskih DVD-ova, održali svečanu skupštinu.

Skup je pozdravio predsjednik DVD-a Ivanec Mladen Stanko te izrazio ponos što je na čelu DVD-a koji nikad tijekom dugih godina svoga rada nije prekidao svoj rad. Na povijest DVD-a i njegov sadašnji rad osvrnuo se zapovjednik Mario Rogina.

Vatrogascima je jubilej čestitao i gradonačelnik Milorad Batinić te im toplo zahvalio na njihovu volonterskom angažmanu.

Čestitke domaćinima uputio je i potpredsjednik HVZ-a Nedeljko Vukalović te DVD-u uručio visoko priznanje HVZ-a – Povelju Đure Stjepana Deželića, oca hrvatskog vatrogastva.

DVD-u Ivanec 130. godišnjicu rada čestitali su i zapovjednik županijske VZ Ivica Labaš i predsjednik VZ grada Ivanca Zvonko Videc.

Na svečanosti su vatrogascima svih generacija uručene vatrogasna priznanja i diplome.

DVD Ivanec je dr. sc. Suzanu Jagić, koja je s Malim građanima istražila povijest DVD-a i pretočila je u prigodnu knjižicu, proglasio svojom počasnom članicom.

Na bini su vatrogasci DVD-a Ivanec svom kolegi Ivanu Prekritu, koji već 40 godina radi u DVD-u, uručili prigodnu statuu te ga tom gestom dirnuli do suza.

Prikazan je i kraći film s presjekom rada DVD-a od najstarijih dana do danas.

Svečanost je pjesmom uljepšao Vokalni ansambl Sakcinski pod ravnanjem Nade Peček.

Nakon svečanosti, svi okupljeni uputili su se do vatrogasnog doma, gdje je otvoreno oko 100 m2 novouređenog vatrogasnog prostora koje su vatrogasci sami uredili.

Druženje je potom nastavljeno uz ležernoj atmosferi koja je potrajala do sitnih sati.

print