Novosti

Projektni ured Grada Ivanca održao prezentaciju o EU fondovima za obrtnike

Srijeda

Desetak poduzetnika i obrtnika u utorak je, 22. svibnja, u Gradskoj vijećnici sudjelovalo na prezentaciji javnih poziva iz EU fondova za obrtnike u 2018. godini.

Skup su organizirali Grad Ivanec i Poslovna zona d.o.o. u suradnji s Udruženjem obrtnika Ivanec, a prezentaciju  su održali certificirani voditelji EU projekata Marko Krobot i Ana Jagetić.

Na jednosatnoj prezentaciji praćenoj nizom pitanja i aktivnom raspravom zainteresiranih obrtnika posebno su predstavljena tri najaktualnija natječaja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta namijenjena obrtnicima: „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“, „Naukovanje u obrtničkim zanimanjima“ te javni poziv „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“.

Sudionicima je predstavljeno i petnaestak drugih natječaja koje obrtnici, ali i svi ostali mikro, mali i srednji poduzetnici mogu očekivati do kraja 2018. godine.

Bespovratna sredstva tako će im, osim za ulaganje u ljudske resurse u poslovnom sektoru, na raspolaganju biti i za energetsku obnovu poslovnih prostora, za uvođenje novih softverskih rješenja u poslovne procese i za kupnju novih hardvera.

Također, kroz cijeli niz natječaja svoje će proizvode bespovratnim sredstvima moći certificirati ili im osigurati ishođenje neke duge norme koja predstavlja međunarodnu oznaku kvalitete.

Mr. sc. Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o., pozvala je sve okupljene da pravovremene i relevantne informacije zatraže od konzultanata Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove te da iskoriste njihovu uslugu, koju nude pod subvencioniranim uvjetima, kao još jedan od benefita za poduzetništvo koje je za njih osigurao Grad Ivanec.

Prezentaciji je nazočio i predsjednik Udruženja obrtnika Ivanec Darko Lončar.

print