Novosti

POSLOVNA ZONA Počeli pripremni radovi za gradnju pogona od 2.600 m2, investicija „teška“ milijun eura

Četvrtak

Na atraktivnoj parceli u Poslovnoj zoni Ivanec – istok, uz samu državnu cestu D35, jučer je tvrtka GPT Đurasek d.o.o. iz Stažnjevca započela s pripremnim radovima na gradnji novog proizvodnog pogona površine 2.600 četvornih metara. 

Prema riječima vlasnika i direktora tvrtke Deana Đuraseka, građevinski radovi vrijedni su milijun eura, a cjelokupna investicija financira se iz vlastitih i kreditnih sredstava. 

Vlasnik izgradnju hale planira završiti do kraja ove godine te u nju preseliti kompletnu proizvodnju iz sadašnjih pretijesnih prostora u Stažnjevcu. 

U pogonu će raditi 28 radnika, a tijekom iduće dvije godine otvorit će se još 7 do 8 novih radnih mjesta. 

U pogonu će se odvijati proizvodnja tekstilnih dijelova pogrebne opreme, kojom se tvrtka dosad već etablirala na cijelom području Hrvatske te izvozom u zemlje Zapadne Europe – Italiju, Francusku, Njemačku itd.

D. Đurasek ističe da je u realizaciji ove investicije imao veliku potporu Grada Ivanca, Poslovne zone i posebno, Projektnog ureda za EU fondove, za koji naglašava da mu je na raspolaganju bio za niz stručnih konzultacija, savjeta i informacija. 

Slijedom kupoprodaje čestica u Poslovnoj zoni, investitor koristi i sve predviđene i odobrene benefite koji će mu bitno pojeftiniti ukupnu investiciju.

Trenutačno se izvode radovi na otvaranju puta prema gradilištu, a D. Đurasek intenzivnije radove najavljuje odmah poslije 1. svibnja.

print