Novosti

Obilježena 26. godišnjica pogibije branitelja Josipa Magaša

Ponedjeljak

U organizaciji UDVDR-a Ogranka Ivanec, Mjesnog odbora iUdruge građana Prigorec, u nedjelju je, 22. travnja, obilježena 26. obljetnica pogibije branitelja Josipa Magaša, rodom iz ovog naselja. 

U jutarnjim satima na njegovu grobu u Varaždinu zapaljene su svijeće i položeno cvijeće u ime braniteljskih udruga i Grada Ivanca, a središnji dio održan je u poslijepodnevnim satima u Prigorcu. 

Nakon kratke komemoracije kod spomen ploče na Magaševojrodnoj kući, manifestacija je nastavljena u mjesnoj školi. 

U ime domaćina, tamo je sve nazočne pozdravio predsjednik MO-a Prigorec Ivan Kušteljega, dok je u ime UDVDR-a Ivanec svima na dolasku zahvalio njegov predsjednik LjudvekCikač. Okupljenima su se obratili i zamjenik gradonačelnika Ivanca Branko Putarek i državni tajnik u MORH-u Zdravko Jakop, izaslanik ministra obrane i ministra hrvatskih branitelja. 

Manifestacija je nastavljena turnirima u stolnom tenisu i belotu.

Na „2. Memorijalnom stolnoteniskom turniru Josip Magaš – Prigorec 2018.“ u tri je kategorije sudjelovalo 17 stolnotenisačica i stolnotenisača. 

Pobjednik u konkurenciji djece bio je Emil Mudri, drugo mjesto osvojio je Josip Hranić, a treće David Strugar, sva trojica iz Prigorca.

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Marta Ribić, drugo Ivanka Anđel, a treće Božica Mudri, sve tri članice Udruge građana Prigorec.

Prva dva mjesta u muškoj konkurenciji osvojili su Danijel Posavec i Slavko Švetak, obojica članovi UDVDR-a Ivanec, a treće Ivan Kušteljega iz Udruge građana Prigorec. 

Troje najboljih u svim kategorijama nagrađeni su spomen medaljama.

Pobjednik „1. memorijalnog turnira u belotu - Josip Magaš“, na kojemu je sudjelovalo 14 igrača, bili su Vjekoslav Špac i Ivan Sambol, članovi HVIDR-e Ivanec, drugo mjesto osvojili su Ivica Rudnički i Ivan Strugar Čimbek iz UDVDR Ogranak Ivanec, a treće Žarko Kušteljega i Stjepan Grabrovec iz Udruge građana Prigorec.

Sportski dio manifestacije vodio je profesor Kruno Poje.

Martin Lukavski, član predsjedništva UDVDR-a Ogranak Ivanec i Ivanečkog kluba kolekcionara, izložio je dio svojihnumizmatičkih kolekcija.

Cjelokupnom obilježavanju sjećanja na Josipa Magašanazočila je i njegova kći Maja, koja je okupljenima zahvalila na čuvanju uspomene na poginulog oca.

print