Novosti

Sutra Zelena čistka u Ivancu: Sudjelovanje najavilo više od 1.000 volontera!

Petak

Sutra će Ivanec biti najmasovnije „zeleno“ radilište u Hrvatskoj!

Potvrđuje to i podatak da je sudjelovanje u najvećoj gradskoj ekološkoj akciji Zelena čistka najavilo više od tisuću volontera koji su odlučili darovati svoje slobodne vrijeme i uključiti se u akcije uklanjanja otpada iz prirode koji su poneki naši sugrađani, ne osvrćući se na učestale apele za savjesnim ponašanjem po pitanju odlaganja otpada, bez imalo obzira odbacili u potoke, šumske usjeke, uz ceste i putove.

Svoje sudjelovanje u akciji potvrdili mjesni odbori Ivanec II, III i IV, Prigorec, Vitešinec, Jerovec Gornji, Ivanečko Naselje, Seljanec, Bedenec, Margečan, Kaniža, Ribić Breg, Salinovec, Punikve, Ivanečki Vrhovec, Ivanečka Željeznica, Lukavec, Cerje Tužno, Osečka, Gačice, Gečkovec, Vuglovec, Lančić – Knapić i Stažnjevec.

Nadalje, akciju će provesti i lovačka društva Jelen Ivanec i Šumski zec Margečan, Udruga građana i Područna škola Prigorec, Srednja škola Ivanec, HPD Ivančica, Planinarski klub Ivanec, DVD Margečan i Udruga građana Margareta, Trkački klub Ivančica Ivanec, Udruga udomitelja Nada Ivanec, Udruga glazbenika Punikve, zatim, sve salinovečke udruge - KUD Salinovec, DVD, DŠR i Skrajski pajdaši, DVD Gačice, Društvo uzgajivača malih životinja Fauna Ivanec i DŠR Lančić - Knapić.

Gljivarsko društvo Ivanec akciju je već provelo u utorak, čišćenjem okoliša ivanečkih Jezera i predjela prema Ključicama, dok će Osnovne škole u Ivancu i Salinovcu u Zelenu čistku idući tjedan.

A akciju su danas mnoštvom aktivnosti na uređenju vrtićkog kruga otvorili mališani Dječjeg vrtića Ivančice.

Zelene čistke sutra počinju već nakon 8 sati, a nakon završetka predviđena su druženja uz zakusku koju za sve sudionike, sukladno dogovoru na koordinacijskom sastanku, osigurava Grad Ivanec.

Pozivamo i sve ostale građane da se sutra pridruže Zelenoj čistki Ivanec 2018.

print