Novosti

Večeras (četvrtak, 12. travnja) u Gradskoj vijećnici koordinacijski sastanak za Zelenu čistku Ivanec 2018.

Četvrtak

Predstavnici svih 30 mjesnih odbora na području grada Ivanca, škola, civilnih udruga, Komunalnog poduzeća Ivkom te svi ostali koji se žele uključiti u ovogodišnju Zelenu čistku pozvani su da se večeras odazovu na koordinacijski sastanak u Gradskoj vijećnici kojim će predsjedati gradonačelnik Milorad Batinić.

Kao i proteklih godina, sastanak se održava kako bi se na licu mjesta sa svim sudionicima dogovorili konkretni organizacijski i tehnički detalji vezani uz provedbu akcije koja na području grada Ivanca već godinama bilježi masovan odaziv.

Zbog velikog broja sudionika i brojnih lokacija na kojima se akcija istodobno provodi, u nju se organizacijski i logistički uključuje Grad.

Stoga će se na večerašnjem sastanku utvrditi lokacije prikupljanja otpada, način njegova sortiranja i pripreme za odvoz, prihvat otpada od strane Ivkoma d.d., opskrba volontera vrećama i rukavicama, komunikacija s komunalnim redarima i gradskim službama te medijsko praćenje akcije.

Budući da Grad Ivanec svake godine osigurava i zakusku za sve sudionike, dogovorit će se gdje i kada sudionici mogu preuzeti prehrambene artikle.

Sastanak u Gradskoj vijećnici počinje u 19 sati, a mogu mu se pridružiti i predstavnici svih ustanova i udruga koje se u subotu, 21. travnja, žele pridružiti ovogodišnjoj 7. zelenoj čistki Ivanec 2018.

Ukoliko bi na dan akcije bilo kiše koja bi onemogućila njeno održavanje, Zelena čistka će se u tom slučaju održati tjedan dana kasnije, 28. travnja.

print