Novosti

U tijeku Info dani Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove

Utorak

Prezentacijom o mogućnostima financiranja projekata u 2018. godini iz EU fondova koja je u prostorijama Srednje škole Ivanec održana u ponedjeljak, 9. travnja, otvoreni su ovogodišnji Info dani Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove koji, kao odjel specijaliziran za EU projekte, djeluje u sklopu Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Pozdravljajući skup, direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. i voditeljica Projektnog ureda mr. sc. Lana Labaš istaknula je da se prezentacija održava s ciljem informiranja javnosti te svima  zainteresiranima može poslužiti kao izvor praktičnih informacija i savjeta za prijavljivanje projekata na EU fondove.

Jednosatnu prezentaciju održali su certificirani voditelji EU projekata Tamara Kljunić i Nikola Turčin te predstavili pedesetak natječaja namijenjenih širokom krugu potencijalnih prijavitelja, od poduzetnika, obrtnika i OPG–ova do udruga.

Potom je mr. sc. L. Labaš priredila kraću prezentaciju na temu „Od ideje do projekta - kako povećati šanse za dobivanje EU sredstava“. Pojasnila je koncept razvoja dobre projektne ideje te važnost kvalitetne pripreme projekta u suradnji s relevantnim stručnjacima, što je, u konačnici, i jamstvo njegova odobrenja za financiranje.

Prezentaciju je pratila i dogradonačelnica Ivanca Lidija Kozina.

U utorak, 10. travnja, Info dani su nastavljeni dobro posjećenom prezentacijom o ESIF zajmovima koju su u Gradskoj vijećnici održale Karmen Belas i Ines Ličina iz Službe za zajmove HAMAG-BICRO-a (Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije).

One su dvadesetak okupljenih malih poduzetnika, obrtnika i predstavnika OPG-ova detaljno informirale o malim i mikroinvesticijskim zajmovima te mikrozajmovima za obrtna sredstva koje odobravaju mikro, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, OPG-ovima i fizičkim osobama te im dale sve potrebne podatke o iznosima potpora, kamatnim stopama, o rokovima odobravanja i korištenja zajmova, počeku, instrumentima osiguranja, namjeni, potrebnoj dokumentaciji itd.

Riječ je inače o zajmovima subvencioniranim iz EU fondova koji se dodjeljuju po iznimno niskim i atraktivnim kamatama.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.hamagbicro.hr ili na e-mail: [email protected]

Info dani se nastavljaju sutra, Otvorenim vratima Projektnog ureda za EU fondove, koji će u cilju pružanja informacija iz svog spektra rada svim zainteresiranim skupinama, raditi produljeno, do 18 sati.

print