Novosti

Srednja škola Ivanec odabrana za eksperimentalni program kurikularne reforme Ministarstva znanosti i obrazovanja

Petak

Srednja Škola Ivanec jedna je od 26 hrvatskih srednjih škola i jedna od samo dvije srednje škole u Varaždinskoj županiji koje su odabrane za eksperimentalni program Ministarstva znanosti i obrazovanja „Škola za život“.

Eksperimentalni program će se provoditi od nove školske godine 2018./2019. u prvim razredima Gimnazije, u svim nastavnim predmetima, te u prvim razredima Ekonomske škole, u svim općeobrazovnim predmetima.

Odabrane škole će, bez dodatnog financijskog opterećenja, dobiti nove eksperimentalne kurikulume, nove nastavne materijale (uključujući i digitalne), opremanje, stvaranje poticajnog okruženja, a sve to uključuje i stručno usavršavanje nastavnika i ravnatelja, radionice za roditelje, savjetodavnu i tehničku podršku školama i mnoge druge beneficije koje će omogućiti da Srednja škola svoje učenike i nastavnike pripremi za izvrsnost u profesionalnom razvoju.

Uvrštavanje ivanečke škole među prve u Hrvatskoj u kojima će se početi provoditi nova kurikularna reforma potvrda je da je i na državnoj razini prepoznat izvanserijski rad i trud ove škole na čelu s ravnateljicom mr. sc. Lidijom Kozina, koji je u posljednje tri godine rezultirao EU projektima „teškim“ 5 milijuna kuna te uvođenjem u obrazovanje suvremenih i inovativnih fakultativnih predmeta iz STEM i drugih područja kao i osiguranjem materijalnih i kadrovskih uvjeta za njihovo izvođenje.

print