Novosti

Mnoštvo građana i djece na druženju na gradskoj špici: Pisanicama okićeno uskrsno stablo

Ponedjeljak

Šunke i pisanice, sirne i hajdine zljevke, palke, orehnjače i makovnjače, sirni i dizani štruklji svake vrste, kolači s grožđicama i orasima, klipići, domaći kruh i kruh omotan upečenom šunkom te još mnogo drugih delicija iz narodne kuhinje – sve to moglo se vidjeti na šarenom uskrsnom stolu koji su na tradicionalnom preduskrsnom druženju uoči Cvjetne nedjelje na gradskoj špici postavile ivanečke udruge.

A za sve to obilje zaslužne su članice naših udruga - Društva prijatelja narodnih običaja Maska, Udruge građana Prigorec, Udruge građana Margareta, KUD-a Salinovec i Udruge udomitelja Nada koje su odazvale pozivu Grada Ivanca te ispekle pravo brdo kolača i drugih delicija.

Cijelom tom šarenom mnoštvu pridružili su se Uskrsni zec Karlo i Uskrsna zečica Ana Marija koje su djecu i mališane razveselili košarama čokoladnih jaja i bombona.

Manifestaciju je ponudom prekrasnih pisanica uljepšala i Božena Carević iz Udruge Rukotvorine, a manifestaciji su se pridružili i ženski ogranci HNS-a i HDZ-a te svi skupa stvorili veselo i opušteno raspoloženje, kakvo i priliči uskrsnim danima.

Pravo veselje nastalo je kad je Uskrsni zec pozvao djecu da pisanicama okite uskrsno stabalce postavljeno na špici. Pridružili su se i odrasli pa je stabalce začas osvanulo u stotinama pisanica svih boja i ukrasilo gradsku špicu.

Među njima je bio i gradonačelnik M. Batinić te pojedini gradski i županijski vijećnici kao i mnogi građani koji su se odazvali pozivu Grada na neformalno druženje.

A među onima koji su to sve omogućili i organizirali bili su i djelatnici Ivkoma, Šumarije Ivanec (koja je i ove godine poklonila stabalce) i Grada Ivanca koji je i ove godine u suradnji s KUD-ovima organizirao ovu lijepu manifestaciju.

print