Novosti

Gradska Humanitarna fundacija Pro vitae ponovno pomaže potrebitima

Srijeda

Nakon što je Gradsko vijeće Ivanca nedavno donijelo odluku o imenovanju novog Upravnog vijeća gradske Humanitarne fundacije Pro vitae – Za život, održana je prva sjednica toga tijela u novom sastavu.

Na čelu Upravnog vijeća je aktualna dogradonačelnica Lidija Kozina, a članovi su liječnica Dijana Carević, ravnatelj ivanečkog Centra za socijalnu skrb Robert Čusek, humanitarna aktivistica i predsjednica Udruge udomitelja Nada Mladenka Ravenski i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ljiljana Risek.

Prvom sastanku Upravnog vijeća nazočila je i Marina Držaić, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu, koja je nazočne obavijestila o predstojećim zakonskim promjenama koje će se odraziti na status Pro vitae (umjesto fundacija poslovat će zaklade).

Također, kao pročelnica u čijem je resoru i socijalna skrb, iznijela je i podatke o pojedinim teškim socijalnim slučajevima na području našega grada koje će, kako bi se ljudima osigurao krov nad glavom i život dostojan čovjeka, Pro vitae i Grad Ivanec morati zajedno rješavati.

S obzirom na činjenicu da na računu udruge ima gotovo 100.000 kuna, moći će se novčano pomoći većini građana koji su fundaciji u međuvremenu uputili zamolbe da im se pomogne za različite svrhe.

Pritom je ponajviše riječ o zamolbama za pomoć u teškim situacijama u koje su građani dospjeli zbog raznih razloga – prometnih nesreća u kojima su zadobili trajni invaliditet, teških bolesti koje su im trajno oduzele radnu sposobnost, ali i nevjerojatno tužnih životnih sudbina koje su građane dovele u situaciju da im je vanjska pomoć neophodna.

Dio zamolbi vezan je uz ublažavanje katastrofalnih stambenih, zdravstvenih i higijenskih uvjeta u kojima žive pojedini sugrađani, neki od njih i s malom djecom.

Pro vitae je velikoj većini pomogla i ovoga puta, uz iznimku pojedinih nejasnih slučajeva o kojima će se konačna odluka donijeti naknadno, nakon konzultacija i pribavljanja dodatnih podataka i informacija od Centra za socijalnu skrb.

print