Novosti

Udrugama na raspolaganju tri natječaja za donacije u 2018. – javite se Projektnom uredu Ivanec

Ponedjeljak

Natječaje za dodjelu donacija udrugama, ustanovama i drugim organizacijama civilnog društva raspisali su Hrvatska elektroprivreda d.d., UNIQUA osiguranje te OTP banka.

1. Natječaj „Svjetlo na zajedničkom putu“ Hrvatske elektroprivrede d.d.

Predmet natječaja je dodjela donacija za podupiranje projekata i programa iz područja:

  • Mladi
  • Umjetnost i kulturna baština
  • Okoliš
  • Znanost i društvo
  • Humanitarno djelovanje

Odobrena donacijska sredstva za pojedini prijavljeni projekt/program iznose najmanje 2.000,00 kuna, a najviše 35.000,00 kuna. Trajanje natječaja – od 1. do 30. ožujka 2018. godine. Rok za podnošenje prijave: zadnji dan natječaja do 16:00 sati, http://www.hep.hr/drustvena-odgovornost/sponzorstva-i-donacije/natjecaj-za-donacije-2018/3307

2. Natječaj UNIQUA osiguranja

Na natječaj za dodjelu donacija u 2018. godini prijaviti se mogu:

  1. Dječji vrtići, osnovne i srednje škole
  2. Neprofitne udruge ili ustanove

Vrednovat će se isključivo projekti koji realizacijom mogu doprinijeti poboljšanju uvjeta života i dobrobiti djece i mladih u zajednici. To se odnosi na svu djecu i mlade, a posebno na ranjive skupine poput djece s teškoćama u razvoju, djece pripadnike nacionalnih manjina, djece koja žive u teškim životnim uvjetima, djece žrtve nasilja, djece bez roditeljske skrbi, nadarene djece itd. Projekte mogu osmisliti i djeca u školama pod mentorstvom svojih učitelja i nastavnika. Projekti mogu biti edukativne prirode (aktivnosti za unapređenje znanja i vještina djece u nekom području) i humanitarni (direktno pomažu djeci iz osjetljivih skupina). Posebno će se vrednovati projekti u kojima djeca aktivno participiraju, kreirajući ih i donoseći odluke, pomažući drugima i sebi u svojoj zajednici.

Minimalni iznos donacije je 5.000 kuna, a maksimalni 30.000 kuna. Prijave su otvorene do 15. ožujka 2018., prijave pristigle nakon tog datuma neće se razmatrati https://radostzivota.uniqa.hr/uvjeti-i-pravila/9

3. Natječaj OTP banke

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu donacija OTP banke imaju registrirane udruge, klubovi i ustanove sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Natječaj je otvoren u razdoblju od 26. veljače 2018. godine do 19. ožujka 2018. godine.

Glavni kriteriji za dodjelu donacija po kategorijama:

1. Mladi, obrazovanje i znanost

  • Izvrsnost i inovativnost

2. Očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša

  • Originalnost i kvaliteta projekta
  • Doprinos očuvanju kulturne, povijesne i tradicijske baštine kraja kao i brizi za okoliš

3. Humanitarni projekti (zdravstvo, socijalna skrb, ljudska prava)

  • Značenje projekta za pomoć određenoj skupini u društvu
  • Podizanje razine svijesti šire javnosti o poteškoćama s kojima se susreću tražitelji sredstava

4. Sport

Pozivamo sve zainteresirane da se za pomoć obrate Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove, na broj telefona 042/645-488, mail adresu [email protected] ili osobno na adresu Trg hrvatskih ivanovaca 10, uz prethodnu najavu, radnim danom od 7-15 sati.

print