Novosti

Srednja škola Ivanec u EU projektu Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju vrijednom 808.000 kn

Četvrtak

Srednja škola je partner na novom projektu Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju, za koji je iz Europskog socijalnog fonda odobreno 807.967,46 kuna bespovratnih sredstava.

Nositelj projekta je Upravna škola Zagreb, a uz Srednju školu Ivanec, projektni partneri su i srednje škole u Krapini i Zlataru. Njegova provedba počela je 30. studenog 2017., a trajat će do 30. studenog 2019. godine. O tome kako u školama teče njegova provedba, na jučerašnjoj je tiskovnoj konferenciji u Zagrebu izvijestila ravnateljica Srednje škole mr. sc. Lidija Kozina.

- Ovim projektom znatno ćemo ojačati kompetencije naših nastavnika i učenika. Digitalna pismenost danas postaje dio temeljne pismenosti, a poznavanje jezika dio temeljnih vještina. Naši učenici će dobiti mogućnost fakultativno učiti još jedan dodatni jezik, talijanski, a u njemačkom i engleskom jeziku moći će se usavršavati – naglasila je L. Kozina.

Nastavnici koji sudjeluju u projektu različitih su struka - od jezičara i informatičara do povjesničara, pravnika, geografa, psihologa, sociologa i pedagoga. Zajednički izrađuju nove kurikulume kako bi u njima digitalna i multikulturalna pismenost postala sastavni dio učenja stranih jezika.

Izradit će i priručnike za nastavnike te radne materijale za učenike. Svi materijali bit će postavljeni u sustav Loomen i bit će dostupni  drugim zainteresiranim školama.

Kako bi mogli izraditi kurikulume, nastavnici partnerskih škola polazili su edukacije na početku projekta i to za provedbu digitalne pismenosti i u korištenju IKT sustava za upravljanje učenjem, o izradi ishoda učenja te o multikulturalnosti i interkulturalnosti na studijskom putovanju u Nizozemskoj.

Srednja škola Ivanec dosad je realizirana tri projekta iz Europskih strukturnih fondova ukupne vrijednosti 4,5 mil. kuna u kojima je bila nositelj.

Uz projekt Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju, u školi se trenutno provodi i projekt Erasmus+ KA2 vrijedan 104.000 EUR-a u kojem je škola također nositelj. Nedavno su obaviješteni da će im se sufinancirati i energetska obnova škole kroz projekt čija je ukupna vrijednost 8,2 mil. kuna.

Škola se nastavlja prijavljivati na nove natječaje pa je tako nedavno prijavila i partnerstvo u novom Erasmus+ projektu.

print