Novosti

Poziv na suradnju OPG-ovima s područja grada Ivanca zainteresiranima za ovčarsku proizvodnju

Srijeda

Tvrtka Solis d.o.o., koja se bavi razvojem ovčarstva u Hrvatskoj i traži kooperante za uzgoj ovaca, posredstvom Grada Ivanca upućuje poziv na suradnju svim zainteresiranim OPG-ovima sa šireg ivanečkog područja.

Ova tvrtka već nekoliko godina diljem Hrvatske održava predavanja o svom programu i načinu rada. Trenutačno ima više od 35 kooperanata diljem Hrvatske koji se bave proizvodnjom ovaca.

Svima zainteresiranima nudi pomoć na način da putem mjera ruralnih fondova gospodarstvima osigura visokokvalitetne ovce mesne pasmine il de France.

- Potpisom ugovora o kooperaciji osiguravamo osnovne veterinarske potrepštine te pomažemo u nabavi hrane. Naši djelatnici na mjesečnoj bazi obilaze kooperante te ih podučavaju (prema potrebi) i savjetuju o pravilnoj ishrani, o važnosti pravovremene vakcinacije (protiv parazita) kao i o pravilnoj obradi papaka. Svi naši kooperanti od strane naše tvrtke imaju osiguran otkup janjadi po vrhunskim uvjetima. Također, kooperantima se, ovisno o količini štalskog prostora, kao i o potrebama tržišta, nudi i daljnje držanje dijela janjadi (do starosti od cca 10 mjeseci) za koje će biti dodatno plaćeni. Gospodarstvima koji se odluče za suradnju s nama, a zadovoljavaju sve tražene uvjete, naša tvrtka u potpunosti snosi troškove izrade poslovnog plana te prijave na mjere ruralnog razvoja – poručuju iz Solisa.

Svi zainteresirani pozvani su da se jave na tel. 098/9765-430 te na e-mail: [email protected]

print