Novosti

M. Batinić potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih 3,65 mil. kuna iz EU Fonda za ruralni razvoj

Četvrtak

Na svečanom skupu održanom u velikoj Kongresnoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu danas su predstavnici gradova i općina iz cijele Hrvatske potpisali ugovore o financiranju operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta u provedbi mjere M07 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Skupu je nazočio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić koji je s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih 3,650.136,00 kuna Gradu Ivancu za projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste u Prigorcu i izgradnju parkirališta na Rapikovcu. U radu skupa sudjelovali su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Podsjećamo, riječ je o projektu koji je Grad Ivanec uspješno kandidirao na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te za njegovu realizaciju povukao bespovratna sredstva iz EU Fonda za ruralni razvoj (85%) i iz državnog proračuna (15%), što znači da će se kompletna investicija financirati iz vanjskih izvora, bez udjela proračuna Grada Ivanca.

Projektom je predviđeno da se postojeća asfaltirana cesta koja vodi od središta naselja do parkirališta Rapikovec rekonstruira i proširi te da se urede oborinska odvodnja i pješačka staza.

Sadašnje makadamsko parkiralište na Rapikovcu će se proširiti i na njemu urediti 50 parkirnih mjesta, čime će se osigurati ukupno 65 parkirnih mjesta za potrebe sve većeg broja posjetitelja, posebice planinara.

Nadalje, kilometar cestovne dionice (od parkirališta do Izletišta i skijališta Jarki) će se asfaltirati i urediti oborinska odvodnja.

Na preostalih 1.700 metara prometnice, do izvorišta Šumi, uredit će se makadamska cesta i oborinska odvodnja.

Ono što sada slijedi jest provedba postupka javne nabave, kako za radove, tako i za stručni nadzor i vođenje projekta.

print