Novosti

Otvoren dugo očekivan natječaj za MSP-ove! Priprema dokumentacije zahtjevna, javite se Projektnom uredu Ivanec

Ponedjeljak

Ovih je dana, od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, otvoren dugo očekivani natječaj za poduzetnike. Riječ je o natječaju „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“ za kojeg je, s ciljem poboljšanja poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-ova, u Državnom proračunu Republike Hrvatske iz Europskog fonda za regionalni razvoj izdvojeno ukupno 200.000.000,00 kuna bespovratnih sredstava. 

Prihvatljivi prijavitelji po ovom natječaju su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća koja djeluju u sektorima C – Prerađivačka industrija te J – Informacije i komunikacije. Za aktivnosti predviđene pojedinim projektnim prijedlogom, moguće je dodijeliti potporu u vrijednosti od 500.000,00 do 15.000.000,00 kuna, prema sljedećem intenzitetu:

  • Ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu - 35% prihvatljivih troškova za srednje, 45% za mikro i male poduzetnike
  • Potpore za savjetodavne usluge u korist MSP-ova - 50% prihvatljivih troškova
  • Potpore MSP-ovima za sudjelovanje na sajmovima - 50% prihvatljivih troškova
  • Potpore za usavršavanje - 60% prihvatljivih troškova za srednje, 70% za mikro i male poduzetnike
  • De minimis potpore - 50% prihvatljivih troškova

Troškovi projekta, koji se mora provesti u razdoblju od najviše 24 mjeseca od dana potpisivanja Ugovora, sufinancirat će se metodom nadoknade, odnosno povrat bespovratnih sredstava vršit će se po dostavljanju dokaza o realiziranim projektnim akivnostima.

Među prihvatljivim aktivnostima natječaja ističe se ulaganje u građenje novih ili rekonstrukciju postojećih zgrada i proizvodnih objekta kao i nabavu novih strojeva, alata, opreme i radnih vozila što predstavlja izvanrednu priliku za povećanje postojećih kapaciteta poduzetnika, povećanje prihoda od prodaje i izvoza kao i jačanje njihove konkuretnosti na tržištu.

Rok prijave na navedeni natječaj je od 3. travnja do 28. prosinca 2018. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava. Budući da će se projektne prijave ocjenjivati i sredstva dodjeljivati prema redoslijedu zaprimanja, vrijeme je da se već sada započne s pripremom projekata.

Pozivamo sve zainteresirane da se za dodatne informacije i stručnu pomoć obrate Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 10, radnim danom od 7-15 h, uz prethodnu najavu. Kontakt: 042/645-483, [email protected]

Zbog zahtjevnosti pripreme projektne dokumentacije (oko 2 mjeseca) i već iskazanog konkretnog interesa poduzetnika, Projektni ured poziva sve poduzetnike da mu se za savjetovanje jave čim prije. 

Popis cjelokupne natječajne dokumentacije dostupan je na sljedećem linku: https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=ba7c381d-6a17-4b2b-a116-29b937339573&pozivVersionId=6c5cb3e4-34ba-4947-b438-3a45507096ae

print