Novosti

Rekordno posjećenim Danima glume obilježena 10. obljetnica rada Glumačke družine Komedijaši

Srijeda

Glumačka družina Komedijaši s brojnim je pučkim teatrima iz Koprivničke, Međimurske i Varaždinske županije te uz veliku potporu lokalne publike u subotu i nedjelju, 27. i 28. siječnja, ponovno pretvorila Stažnjevec u najnasmijanije mjesto u Hrvatskoj.

Potvrđuje to i podatak da se ovogodišnjim 8. danima glume kojima su Komedijaši ujedno obilježili svoj jubilej, 10. godišnjicu rada, odazvalo gotovo 600 posjetitelja.

Program je počeo nastupom Komedijaša i premijernim izvođenjem komedije Načelnica.

U službenom dijelu programa najprije je dan osvrt na dugu kulturnu tradiciju Stažnjevca, a potom je prikazan film s mnoštvom snimki i fotografija s brojnih gostovanja i nastupa Komedijaša širom sjevera Hrvatske i u inozemstvu.

Čestitke Glumačkoj družini uputio je zamjenik gradonačelnika Ivanca Branko Putarek te najavio da će Grad Ivanec i ubuduće nastaviti novčano i logistički podupirati rad KUU Stažnjevec i Komedijaša.

Domaćinima se obratio i predsjednik Zajednice KUU Varaždinske županije Dragutin Košćak, ujedno i izaslanik Hrvatskog sabora kulture te za 10 godina rada uručio brončane diplome Sabora Glumačkoj družini Komedijaši i glumcima Miroslavu Rohteku, Ivani Sekelj i autoru komedija i skečeva Ivanu Krogu.

U dvodnevnom programu nastupile su amaterske družine iz Bedenice, Svetog Đurđa, Visokog, Sračinca, Sigeteca, Lepoglave, Gojanca, Vidovca i Peteranca, a zvijezde drugog dana bili su Mladi komedijaši koji su oduševili skečom Crvenkapica na zagorski način. Slavlje Komedijaša uljepšano je ogromnom tortom koju je slavljenicima poklonila Ivanečka pekara.

I ovogodišnje Dane glume, kao i sve dosadašnje, novčano je podupro Grad Ivanec.

print