Novosti

10. obljetnica Komedijaša i 8. dani glume u Stažnjevcu ovog vikenda, 27. i 28. 01.

Srijeda

U subotu i nedjelju, 27. i 28. siječnja, Stažnjevec će osmi put za redom biti domaćin tradicionalnih Dana glume. 

Priređuje ih Kulturno umjetnička udruga Stažnjevec s Glumačkom družinom Komedijaši, koja će ujedno obilježiti svoj prvi dvoznamenkasti jubilej – 10. obljetnicu rada i djelovanja.

S obzirom na to, domaćini priređuju bogat program u kome će nastupiti 12 amaterskih glumačkih skupina i udruga, a koje će ovoga vikenda tijekom poslijepodnevnih sati svojim komedijama i skečevima zabavljati publiku željnog smijeha i dobrog raspoloženja.

Program počinje u subotu u 17 sati nastupom Komedijaša i premijernim izvođenjem komedije Načelnica, koja je tematski nastavak prethodne komedije, Martin v Zagreb, Martin ' Zagreba.

U službenom dijelu skupa gostima, uzvanicima i publici obratit će se domaćini, a bit će prikazana i retrospektivastvaralaštva Komedijaša. 

Očekuje se i obraćanje predstavnika Grada Ivanca i izaslanika Hrvatskog sabora kulture.

Potom slijedi nastavak programa u kome će nastupiti amaterske družine iz Bedenice, Svetog Đurđa, Visokog, Sračinca i Sigeteca.

U nedjelju program također počinje u 17 sati, a otvorit će ga Mladi komedijaši skečom Crvenkapica na zagorski način. 

Nastupit će i družine iz Lepoglave, Gojanca, Vidovca, Peteranca i Kalinovca.

Organizatori pozivaju da se Danima smijeha u Stažnjevcupridruže građani iz svih mjesta te da se opuste uz domaći pučki humor Komedijaša i njihovih gostiju.

print