Novosti

Sjajan Božićni koncert u organizaciji Grada Ivanca, KUD-ova, zborova i solista

Srijeda

Sudionici Božićnog koncerta u petak su, 28. prosinca, brojnoj publici okupljenoj u srednjoškolskoj sportskoj dvorani uljepšali blagdansko raspoloženje i prikazali djelić svoga stvaralaštva.

Gotovo sat i pol koncertnog programa publika je provela u uživanju u raznolikom programu što su ga izveli zborovi, ansambli i solisti koji nose glazbeni život našega grada, kao i gosti koji su svojim izvedbama gledatelje gotovo digli na noge.

Prvi dio programa bio je svečaniji, a u njemu su svoje stvaralaštvo prikazali Vokalni ansambl Sakcinski sa solisticom Lucijom Šambar, pod vodstvom glazbene pedagoginje Nade Peček te

Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter pod ravnanjem Jelene Gotal. Nastupio je i Tamburaški orkestar KUD-a Ita  pod vodstvom Petra Heheta, uz solističke nastupe svog glazbenog veterana Stjepana Sankovića. Bio je ovo i prvi veliki nastup Zbora djelatnika Osnovne škole Ivanec koje također vodi N. Peček, a koji je, potaknut pljeskom i podrškom publike, pokazao da je Ivanec dobio novu glazbenu kvalitetu o kojoj će se tek čuti.

Publika je sjajno prihvatila i drugi, moderniji dio koncerta, ispunjenim stranim skladbama božićnog karaktera. Aplauzom je nagradila izvedbe solistice Lucije Job, dok su plesni parovi Ivana

Matić i Mateo Mudri te mladi Paula Čavlek i Dominik Biškup, izazvali burno odobravanje i pljesak gledatelja, baš kao i duet violina Glazbene škole Varaždin u sastavu Ruta Bobić i Ema Perić, uz glasovirsku pratnju Monike Zlatarek.

Program je vodila Vesna Matišić.

U skladu s tradicijom, za sve izvođače je nakon koncerta priređeno druženje na kome se svim izvođačima i njihovim voditeljima obratio i zahvalio im na prekrasnom glazbenom ugođaju gradonačelnik Milorad Batinić. Uputio im je čestitke na njihovu radu, uspjesima, atmosferi koju su priuštili građanima te ih pozvao da svojim nastupima i češće kroz godinu razvesele građane.

print