Novosti

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata u ak. godini 2017./2018.

Srijeda

U petak, 21. prosinca, u Gradskoj vijećnici Ivanec održana je prigodna svečanost na kojoj je gradonačelnik Milorad Batinić sa studentima s područja grada Ivanca potpisao ugovore o stipendiranju u ak. godini 2017./2018.

Pozdravljajući studente i izražavajući zadovoljstvo što su joj se odazvali u velikom broju, naglasio je da je svečanost, kakvu inače Grad redovito održava svake godine, i ovoga puta sazvana kako bi se gradsko vodstvo upoznalo sa svojim stipendistima i čulo neka njihova razmišljanja.

Studentima, među kojima su mnogi bili učenici Srednje škole Ivanec, obratila se i zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina, aktualna ravnateljica škole, te izrazila zadovoljstvo što među okupljenima vidi mnoga poznata lica.

Okupljenima je pozdravilaa i resorna pročelnica Marina Držaić te studente pozvala da ostanu u kontaktu s Gradom, da se javljaju s nekim svojim prijedlozima i željama, da pomognu osmisliti zabavni program za Dane grada i sl.

Inače, ove godine na natječaj za gradske stipendije stiglo je ukupno 80 prijava.

Četrnaest prijava odbačeno je jer nisu udovoljavale formalnim uvjetima natječaja.

Grad je dodijelio 39 novih stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno – 34 na temelju socijalnog statusa i uspjeha u školovanju te još 5 za deficitarna zanimanja, dok još dvije stipendije za deficitarna zanimanja (oba za studij strojarstva) nastavlja dodjeljivati iz ranijih godina.

Zanimljivo je da su ove godine svi studenti koji su se javili na natječaj temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju stipendije i dobili.

Naime, neki od studenata su od već dobivenih gradskih stipendija odustali zato jer su u međuvremenu ostvarili pravo na novčano veće državne stipendije (18 studenata), zatim na STEM stipendije koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja (4), dok je jedan student  dobio županijsku stipendiju.

Studentima do kraja prosinca stižu i zaostaci za protekla tri mjeseca, listopad, studeni i prosinac, u iznosu od 1.500 kuna.

print