Novosti

U četvrtak, 21. prosinca, 7. sjednica Gradskog vijeća Ivanec: Glavna tema – proračun za 2018.

Četvrtak

Za četvrtak, 21. prosinca, sazvana je 7. sjednica Gradskog vijeća Ivanec.

Počet će aktualnim satom te točkama dnevnog reda vezanim uz treći ovogodišnji rebalans proračuna.

Riječ je o izmjenama i dopunama financijskih planova za 2017. godinu gradskih ustanova, Dječjeg vrtića Ivančice i Gradske knjižnice i čitaonice Gustav Krklec. Također, izmjena i dopuna bit će i u gradskim programima gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, održavanja komunalne infrastrukture te u Programu javnih potreba u kulturi.

Pred vijećnicima će se naći i Odluka o utvrđivanju Plana mreže dječjih vrtića na području grada Ivanca kao i Odluka o mjerilima za sufinanciranje smještaja djece u dječje vrtiće u 2018. godini.

Potom će uslijediti razmatranje Godišnjeg plana i programa te kurikuluma Dječjeg vrtića za pedagošku godinu 2017. i 2018., a onda i programa rada i financijskih planova svih gradskih ustanova i svih gradskih programa za 2018. godinu, što sve zajedno čini sastavni dio rasprave o najvažnijoj točki dnevnog reda – proračunu Grada Ivanca za 2018. godinu.

Uz sve navedeno, pred vijećnicima će se naći još nekoliko odluka – o izvršavanju proračuna za 2018. godinu, o porezima Grada Ivanca, o raspodjeli sredstava za redovito financiranje političkih stranaka te o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika.

Razmotrit će se i Analiza stanja sustava civilne zaštite za 2017. godinu te donijeti Plan razvoja sustava CZ za iduću godinu.

Također, slijedi i donošenje Odluke o imenovanju novog Upravnog vijeća gradske Humanitarne fundacije Pro vitae te donošenje Zaključka o prijenosu prava vlasništva ulaganja u zgradu Dječjeg vrtića Ivančice.

Sjednica počinje u 18 sati.

print