Novosti

Grad Ivanec organizirao podjelu darova i božićno druženje s najstarijim sugrađanima

Srijeda

Više stotina građana treće životne dobi u utorak se, 12. prosinca, okupilo u dvorani KTC-a na blagdanskom druženju koje za svoje najstarije stanovnike tradicionalno priređuje Grad Ivanec.

Na druženje je bilo pozvano 876 građana starijih od 76 godina, a za svakog od njih Grad je osigurao i prigodan poklon.

Na ulazu u dvoranu dočekali su ih gradski vijećnici te im uručili vrećice s prehrambenim artiklima, simboličan znak kojim Grad pokazuje da cijeni doprinos koji su njegovi najstariji stanovnici za svog radnog vijeka ugradili u razvitak Ivanca.

Podjeli su se pridružile i zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina, predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek, zatim, pojedini vijećnici stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Ivanca kao i nekoliko članova Savjeta mladih i Udruge za sport Stažnjevec.

Svima okupljenima na početku se prigodno obratila zamjenica gradonačelnika L. Kozina. Zahvalivši im na velikom odazivu i svemu što su za svoje aktivne dobi učinili za prosperitet grada, svima je uputila božićne i novogodišnje čestitke sa željama za dobrim zdravljem.

Skupu se obratila i Katarina Maček Stjepanović, socijalna radnica u Udruzi udomitelja Nada, koja je s Gradom Ivancem realizirala vrijedan projekt namijenjen upravo našim najstarijim sugrađanima. Naime, budući da je primijećeno da su starije osobe često žrtve prijevara i krađa, da pojedinci zloupotrebljavaju njihovu neinformiranost oko sklapanja ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanje te da ne znaju kome se obratiti o slučajevima kada nemaju novca za uzdržavanje ili se zbog starosti i bolesti više ne mogu brinuti o sebi, tiskan je informativni letak s jasnim i kratkim obavijestima i informacijama što učiniti u pojedinim slučajevima.

Letak je naslovljen „Za sigurnu i dostojnu starost“, njegovo tiskanje financirao je Grad Ivanec i jučer je podijeljen svim nazočnim građanima.

U nastavku su prigodni folklorni program izveli su članovi KUD-a Salinovec i glazbeni sastav Stari zajci.

Potkraj službenog programa članovi KUD-a, ali i gradski vijećnici i vijećnice na ples su izveli okupljene uzvanike i uzvanice te zajedno s njima otplesali Bečki valcer.

Druženje je u nastavku nastavljeno u ugodnoj atmosferi, uz glazbu, večeru, gemište i sokove.

Program je vodila Natalija Maček.

Svi pozvani, a koji u utorak iz bilo kojeg razloga nisu mogli preuzeti poklone, mogu to učiniti u Gradskoj vijećnici u radnom vremenu gradskih službi, od 7 do 15 sati.

print