Novosti

Rekordan odaziv: Dolazak na Ivonjski fašink potvrdilo 31 društvo s više od 810 maškara

Četvrtak

Ovogodišnji Fašink što će se u nedjelju, 8. veljače, u Ivancu održati u organizaciji Društva prijatelja narodnih običaja Maska i pod pokroviteljstvom i uz novčanu potporu Grada Ivanca, mogao bi oboriti sve dosadašnje rekorde po broju sudionika. 

Potvrđuje to i podatak da je svoje sudjelovanje na Fašinku potvrdilo 31 društvo s više od 800 maškara! Na Fašinku će sudjelovati skupine iz Slovenije (Kidričeva, Vidma, Draženaca, Leskovca -3 grupe), iz Istarske županije (Labina), Sisačko-moslavačke (Kutina, Repušnica), Zagrebačke (Ivanić-Grad), Krapinsko-zagorske (Lobor), Međimurske (Čakovec, Selnica, Podturen, Mursko Središće, Turčišće, Nedelišće, Domašinec, Dragoslavec) i Varaždinske županije (Ludbreg, Gornja Voća, Vidovec, Stažnjevec, Lepoglava – dvije grupe, Prigorec, Sračinec, Salinovec, Margečan, Cestica, Ivanec).

Nakon što, uz larmanje i norije, prošetaju ivanečkim ulicama te se domognu ključeva grada, maškare će proglasiti Fašničku Republiku te nakon toga početi sa središnjim programom na gradskoj špici koji će, po običaju, završiti spaljivanjem Fašnika. Svi sudionici potom će zabavu nastaviti u velikoj dvorani KTC-a Ivanec, uz topli ručak, glazbu i fašnički ples.
Supokrovitelj Ivonjskog fašinka je Turistička zajednica grada Ivanca. Početak je u 14 sati na gradskoj špici.

print