Novosti

U ponedjeljak, 27. studenog, 6. sjednica Gradskog vijeća Ivanec

Četvrtak

Za ponedjeljak, 27. studenog, sazvana je šesta sjednica Gradskog vijeća Ivanca.

Nakon aktualnog sata i usvajanja zapisnika, pred vijećnicima će se naći prijedlog Odluke o visini komunalne naknade, kojom se predlaže da se vrijednost boda za njen izračun s dosadašnjih 0,40 kn/m2 korisne površine stambenog prostora u prvoj zoni poveća na 0,46 kn/m2 ili 15%.

Direktno uz tu točku vezana je i sljedeća, a to je da se prihodi komunalne naknade koji bi se na taj način skupili u svakoj kalendarskoj godini namijene isključivo za modernizaciju ulica i nerazvrstanih cesta na cijelom području grada Ivanca te da ih se tretira kao oblik sufinanciranja građana.

Dionice koje bi se u određenoj kalendarskoj godini modernizirale utvrdile bi se godišnjim programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

Obje te odluke pak su vezane uz naredne dvije, a to je prijedlog Odluke o donošenju dugoročnog Programa modernizacije nerazvrstanih cesta koji bi obuhvatio razdoblje od idućih 15 godina (od 2018. do 2032.) , a onda i Programa modernizacije za idućih 5 godina, od 2018. do 2022. godine.

Također, pred vijećnicima će se naći i Plan uređenja svih groblja na području grada Ivanca u razdoblju 2018. – 2022. godine.

Uz još par radnih točaka, Gradskom vijeću će Odbor za izbor i imenovanje predložiti objavu Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Ivanca.

Početak sjednice je u 18 sati.

print