Novosti

Ivanec s dostojanstvom obilježio Dan sjećanja na Vukovar

Subota

U petak, 17. studenog, i građani Ivanca pridružili su se manifestacijama u kojima se Hrvatska poklonila Vukovaru, simbolu otpora, stradanja i borbe hrvatskoga naroda za slobodnu i neovisnu državu.

Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar počelo je misom zadušnicom koju je u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene predvodio župnik vlč. Zoran Gložinić.

Nakon mise, svi vjernici, branitelji, članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici Grada Ivanca i Policije u koloni sjećanja krenuli su prema spomen obilježju poginulim braniteljima, paleći usput svijeće i ostavljajući za sobom put svjetlosti za pokoj duša svih poginulih branitelja i civilnih žrtava Vukovara.

Nakon polaganje svijeća ispred spomenika, kratku molitvu za sve žrtve Domovinskog rata predvodio je vlč. Z. Gložinić.

Uz pjesmu i svijeće koje su osvijetlile spomenik, građani su se s puno poštovanja prisjetili tragičnih događaja koji su uslijedili nakon pada Vukovara kao i na njegova golema ljudska i materijalna stradanja u Domovinskom ratu. U ime Grada Ivanca, svijeće za Vukovar kod spomen obilježja položili su gradonačelnik Milorad Batinić i predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek.

Odavanju počasti spontano su se pridružili i drugi građani koji su tijekom večernjih sati te u subotu, 18. studenog, dolazili zapaliti svoj lampaš za Vukovar.

print