Novosti

Novo reagiranje gradonačelnika M. Batinića na priopćenje Varaždinske županije od 15. 11. 2017.

Četvrtak

Gradonačelnik Ivanca M. Batinić u četvrtak se, 16. studenog, oglasio novim reagiranjem na jučerašnje nepotpisano priopćenje iz Varaždinske županije kojim je u prostačkoj maniri prozvan „da laže, da je sklon pisanju vrlo, vrlo, vrlo, vrlo dugih priopćenja, da je uvijek spreman obećati i ne odraditi ništa itd.“

Priopćenje donosimo u cijelosti:

„Nervozna reakcija župana R. Čačića od srijede, 15. studenog, na moje obrazloženo reagiranje zbog izjava koje je na moj račun „ispalio“ prilikom obilaska jedne ivanečke ceste pokazuje da istina i argumenti znaju biti nezgodna stvar.

Dakle, u jučerašnjem priopćenju bez ograde me se optužuje da lažem. Navodi se da mi je poziv na skup bio upućen čak i prije negoli poziv medijima čime mi se ponovno imputira da sam na skup bio pozvan, ali da mu se namjerno nisam odazvao.

Međutim, „ako laže koza, ne laže rog“, u ovom slučaju – elektronska pošta.

Iz priloženog je bjelodano sljedeće: Iz županijskog protokola poziv je na adresu Grada POSLAN u 15.06 sati, dakle, nakon završetka službenog radnog vremena, kada je tajnica već bila na putu kući. Poziv nije bio poslan ni gradonačelniku ni Uredu gradonačelnika, što odudara ne samo od protokolarnih pravila, već i od načela elementarne pristojnosti. Slijedom poziva koje su nam ustupili pojedini mediji vidljivo je da su njima pozivi stigli u 14.24.05 sati.

Temeljem svega navedenog mogu samo konstatirati: Ne samo da su u laži kratke noge, već Vam takve sitne gadarije kojima me bombardirate ne služe na čast, gospodine Čačiću!

Vidim da Vam smeta moje „dugo“ priopćenje. To je svakako Vaš veliki problem. Jer ja, za razliku od Vas, preferiram istinu, činjenice i argumente. A priopćenje bi sigurno bilo kraće da nisam trebao građanima – ne Vama! - objašnjavati da ste ih, isključivo u cilju svoje osobne promocije i stigmatiziranja HNS-ova gradonačelnika, obasuli hrpom objeda i neistina“ – stoji u reagiranju koje potpisuje gradonačelnik M. Batinić.

print