Novosti

Poziv udrugama: Prijavite projekte o EU temama s konzultantima Projektnog ureda Grada Ivanca

Srijeda

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za sufinanciranje projekata udruga.

Cilj ovoga poziva je dati potporu projektima koji će informirati i upoznati što veći broj građana s različitim aspektima članstva u Europskoj Uniji.

Posebno je važno projektne aktivnosti usmjeriti na djecu i mlade te na njihovu što bolju informiranost o prednostima članstva. Tematika koju projekti moraju obuhvaćati odnosi se primarno na proces donošenja odluka u Uniji, a koje naposljetku utječu na svakodnevni život hrvatskih građana, na kvalitetu života, na jednake mogućnosti i ravnopravnost građana članica EU. Važno je informirati ciljnu skupinu i krajnje korisnike o pravima i obvezama koje proizlaze iz članstva Hrvatske u Europskoj uniji te prednostima koje se pružaju hrvatskim građanima.

Prihvatljiva aktivnosti za sufinanciranje su troškovi upravljanja projektom, troškovi izvoditelja projektnih aktivnosti, a koji će educirati i informirati ciljnu skupinu kroz razne radionice i savjetovanja.

Ukoliko će to projektne aktivnosti zahtijevati, prihvatljivo je nabaviti nužnu računalnu i didaktičku opremu. U sklopu odobrenih projekata financirat će se i izrada edukativnog materijala, održavanje okruglih stolova, javnih debata i rasprava. Prihvatljiva je organizacija kulturnih događanja i obilježavanja važnijih datuma vezanih uz EU. Moguće je organizirati i gostovanje predstavnika institucija EU, a u konačnici financirat će se i najam prostora za potrebe provođenja projektnih aktivnosti.

Kako bi projekt udruge bio prihvatljiv nužno je da statutarno tijelo udruge prije prijave usvoji projekt. Udruge se na natječaj mogu prijavljivati kao samostalni korisnici i provoditelji, ali projekte mogu prijavljivati i u partnerstvu s drugim udrugama.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se putem natječaja može prijaviti i dodijeliti po pojedinom projektu je 20.000,00 kuna, a najveći 100.000,00 kuna.

Projekti se mogu financirati u 100% iznosu ukupnih prihvatljivih troškova projekta, pri čemu potencijalni prijavitelji i partneri nisu dužni osigurati sufinanciranje iz vlastitih sredstava.

Kroz natječaj će se financirati od 30 do 50 projekta.

Rok za podnošenje prijava je 10. prosinca 2017.

Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove poziva sve zainteresirane udruge da se jave certificiranim voditeljima EU projekta kako bi im pomogli u izradi natječajne dokumentacije, ali i kako bi zajedno s njima surađivali u provedbi projektnih aktivnosti kao vanjski podugovoreni stručnjaci s relevantnim i potrebnim znanjem i iskustvom koje je neophodno za provedbu projektnih aktivnosti referentnog natječaja.

Podsjećamo da se Projektnom uredu možete javiti na e - mail: [email protected]

Pismeni upit možete poslati i putem online kontaktne forme dostupne na naslovnici weba Grada Ivanca, a više informacija možete dobiti i na telefon  042/645-482 ili osobno na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 10, radnim danom od 7-15 sati.

print