Novosti

30. 11. otvara se natječaj Kompetentnost i razvoj MSP-a – javite se Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove

Srijeda

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta najavilo je otvaranje natječaja  Kompetentnost i razvoj malih i srednjih poduzetnika.

Prema dostupnim informacijama, sva poduzeća koja planiraju ulagati u poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti, svoje će projekte moći predati već od 30. studenog 2017.

Prihvatljivi prijavitelji po navedenom natječaju bit će mala i srednja poduzeća širokog raspona proizvodnih i uslužnih djelatnosti, registrirana za njihovo obavljanje najmanje godinu dana prije predaje projekta.

Bespovratnim sredstvima poticat će se investicije u početna ulaganja povezana s osnivanjem nove ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice, diverzifikacijom proizvodnje ili temeljitom promjenom u poslovnom procesu. Prihvatljivi troškovi su ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, posebice kroz izgradnju i/ili opremanje poduzeća, ali i sudjelovanje na sajmovima i usavršavanje osoblja.

Vrijednost projekata mora biti veća od 670.000 kuna, pri čemu mala poduzeća mogu računati na povrat od 45%, a srednja od 35% uloženih sredstava. Maksimalni intenzitet potpore je 30 milijuna kuna.

Nova će omotnica biti dostatna za 60-ak projekata. Stoga poduzetnici koji svoje investicije žele sufinancirati bespovratnom potporom moraju u što kraćem roku početi pripremati projektnu dokumentaciju.

Kroz natječaj Kompetentnost i razvoj MSP-a u 2016. godine dodijeljeno je preko 1,34 milijarde kuna bespovratnih sredstava.

Ivanečki su poduzetnici kroz navedeni natječaj povukli 2.507.628,86 kuna bespovratnih sredstva.

Projektne prijave za sve odobrene projekte izradili su zaposlenici Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove. S obzirom na ostvareni uspjeh certificirani voditelji EU projekta raspolažu sa svim potrebnim informacijama te relevantnim iskustvom.

Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove poziva sve zainteresirane potencijalne prijavitelje koji razvijaju i unapređuju svoje poslove ideje te planiraju nova ulaganja da se jave Projektnom uredu kako bi dobili pravovremene informacije, a sve s ciljem izrade što kvalitetnije pripreme projektnih prijedloga.

Svi zainteresirani Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove mogu se javiti na  na e - mail: [email protected]

 Pismeni upit možete poslati i putem online kontakt forme dostupne na naslovnici weba Grada Ivanca, a više informacija možete dobiti i na telefon  042/645-482 ili osobno na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 10, radnim danom od 7-15 sati.

print