Novosti

Javna prezentacija Programa modernizacije nerazvrstanih cesta i Plana uređenja gradskih groblja 2018. – 2022.

Četvrtak

Grad Ivanec u utorak, 24. listopada, poziva sve građane na javnu prezentaciju Programa modernizacije nerazvrstanih cesta na području grada za razdoblje 2018. – 2022. i Plana uređenja svih gradskih groblja, također za razdoblje 2018. – 2022.

Što se tiče Programa modernizacije nerazvrstanih cesta, riječ je o programu za koji je gradonačelnik Milorad Batinić u proteklih godinu dana više puta najavio da će ga Grad izraditi i s njime upoznati javnost čim bude poznat obuhvat Aglomeracije Ivanec, odnosno, cesta i ulica na kojima će se izvoditi radovi na izgradnji sustava sanitarne kanalizacije i odvodnje otpadnih voda.

Riječ je o iznimno opsežnom projektu vrijednom oko 140 milijuna kuna, koji se financira iz EU Strukturnih fondova.

Budući da je Grad u međuvremenu od strane nositelja toga projekta, Hrvatskih voda, upoznat s obuhvatom Aglomeracije i konačnim trasama na kojima će se izvoditi radovi, temeljem toga izrađen je Program modernizacije koji će se od 2018. do 2022. godine provoditi u ulicama u naselju Ivanec i na cestama u prigradskim naseljima.

Na javnoj prezentaciji će gradonačelnik i predstavnici gradskog Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša građane upoznati:

  • s programom modernizacije gradskih ulica u naselju Ivanec koje se nalaze izvan obuhvata Aglomeracije Ivanec
  • s programom modernizacija ulica u naselju Ivanec koje se nalaze unutar obuhvata Aglomeracije
  • s programom modernizacije cesta u prigradskim naseljima

Na skupu će građani biti informirani o predviđenom terminskom planu modernizacije pojedinih ulica i cesta (po godinama), o duljini predviđenih zahvata i procjeni troškova kao i o planiranim izvorima iz kojih će se radovi financirati.

Također, građanima će biti predstavljen i Plan uređenja svih gradskih groblja – u Ivancu, Radovanu, Margečanu i Prigorcu od 2018. do 2022. godine.

Plan sadrži precizan popis radova na grobljima, posebno na obnovi i rekonstrukciji objekata te na izgradnji komunalne infrastrukture (staze, ograde, komunalni objekti, nadstrešnice, hortikulturno uređenje površina).

Za svako groblje izrađen je detaljan popis radova s procijenjenim iznosima troškova i popisom izvora iz kojih bi se navedeni radovi trebali financirati.

Javna prezentacija održat će se u amfiteatru Srednje škole Ivanec u utorak, 24. listopada, u 18.30 sati.

Na skup su pozvani svi građani, predsjednici vijeća svih 30 mjesnih odbora s područja grada Ivanca te gradski i županijski vijećnici.

print