Novosti

U subotu, 14. listopada, 4. međunarodna gljivarijada Ivanec 2017.

Petak

Gljivarsko društvo Ivanec u subotu, 14. listopada, organizira 4. međunarodnu gljivarijadu Ivanec 2017.

Svi članovi gljivarskih društava, ali i građani zainteresirani za sudjelovanje, pozvani su da se sutra do 10 sati okupe na ivanečkim Jezerima.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika društva Josipa Levanića, kreće se u potragu za gljivama po šumama na Ivančici i Ravnoj gori te oko Trakošćana.

Sudionici će moći izabrati vlastite šumske putove u potrazi za gljivama, a oni koji ne znaju ivanečki kraj, moći će koristiti usluge vodiča.

Povratak gljivara na Jezera planiran je oko 13 sati, a tada će se prirediti i izložba ubranih gljiva.

Na izložbu su pozvani svi građani, to više što će na licu mjesta predavanje o gljivama održati jedan od stručnjaka iz Hrvatskog mikološko gljivarskog društva te ih ujedno determinirati, odnosno reći više o njihovim svojstvima i kvaliteti te građanima pružiti pouzdanu informaciju o tome jesu li jestive, nejestive ili otrovne.

Dolazak na gljivarijadu najavili su gljivari iz Slovenije, Srbije, Zagreba, Delnica, Samobora, Čakovca, Ludbrega, Krapine, Umaga i drugih mjesta, a članovi Gljivarskog društva pozivaju i sve zainteresirane da im se pridruže u potrazi za gljivama.

print