Novosti

Program Radija Sjeverni FM putem digitalne tehnologije na području cijele RH

Srijeda

Kao najmlađa medijska kuća koja radijsku djelatnost obavlja na ivanečkom koncesijskom području, ivanečki Radio Sjeverni FM svojim je informativnim programom, udjelom vlastite proizvodnje i domaće glazbe, izabran u probrano društvo, među 16 koncesionara koji obavljaju radijsku djelatnost koji će započeti eksperimentalno digitalno emitiranje radijskog programa sa čak četiri odašiljača - s Ivančice, Sljemena, Mirkovice i Učke.

Time će program primarno biti emitiran na području Grada Zagreba, Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Primorsko-goranske i Istarske županije, ali će ga, zahvaljujući digitalnoj tehnologiji, moći pratiti i slušatelji znatno šire od navedenih županija, odnosno gotovo u cijeloj Hrvatskoj.

Sam postupak odabira radijskih nakladnika koji će obavljati eksperimentalno digitalno emitiranje provelo je u okviru izrade Strategije razvoja radijske djelatnosti Vijeće za elektroničke medije i među pristiglim ponudama ocijenilo onu tvrtke VIP Media i Radija Sjeverni FM jednom od najboljih.

Digitalno eksperimentalno emitiranje odabranih radijskih programa u tehnologiji DAB+ trebalo bi započeti do kraja godine, a kanal s kojeg će se emitirati program Radija Sjeverni FM tek će biti određen.

Uz Sjeverni FM, u digitalnoj će tehnologiji emitirat još 15 nakladnika, među kojima su primjerice Radio Antena, Radio Istra, Narodni radio, Radio Dalmacija, Radio Kaj, Enter Zagreb ili Radio 101.

print