Novosti

Ivanečkom zboru R. Rajter Srebrna plaketa na državnoj smotri pjevačkih zborova u Rovinju!

Ponedjeljak

Proteklog vikenda, 7. i 8. listopada, u Koncertnoj dvorani „Adris“ u Rovinju održan je jubilarni 50. susret hrvatskih pjevačkih zborova na kojem je, kao pobjednik Županijske smotre u Varaždinu i predstavnik Varaždinske županije, sudjelovao i Mješoviti pjevački zbor KUD-a "Rudolf Rajter" Ivanec.

Zbor se u konkurenciji četrnaest ponajboljih amaterskih pjevačkih zborova Hrvatske, kako u natjecateljskom tako i revijalnom dijelu, predstavio vrlo kvalitetnim izvedbama. Prepoznalo je to i Stručno povjerenstvo u sastavu prof. Josip Jerković, prof. Robert Homen i prof. Igor Vlajnić te ivanečki zbor nagradilo Srebrnom plaketom i posebnom nagradom Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedeno djelo hrvatskog autora i to za skladbu „Na novu plovidbu“ Ivana Josipa Skendera, na tekst Dobriše Cesarića.

Osim natjecateljskog i revijalnog nastupa, održan je, pod nazivom „Zborovi pjevaju Rovinju – ad libitum“, u nedjelju prije podne nastup na jednom od gradskih trgova, sa skladbama po slobodnom izboru te zajednički nastup svih zborova na središnjem gradskom trgu.

Ciljevi ovog revijalnog programa bili su predstavljanje zborova građanstvu, promoviranje zborskog pjevanja i dočaravanje ljepote glazbe u jedinstvenom zborskom izdanju.

Ovim nastupom zbor polako zaokružuje jednu vrlo uspješnu sezonu u kojoj je, između ostalog, proslavio i svoju 40. obljetnicu neprekidnog djelovanja.

Osvajanje Srebrne plakete na državnoj smotri svakako je kruna ovogodišnjeg uspješnog djelovanja ivanečkog zbora i uspjeh koji će mu dati dodatan vjetar u leđa  u novom ciklusu priprema za sljedeću godinu. Čestitke!

print