Novosti

Djelatnici Grawe osiguranja volonterski uređuju Područnu školu u Gačicama

Petak

Dvadesetak djelatnika Grawe osiguranja iz timova Varaždin, Čakovec, Križevci i Koprivnica danas volonterskim radom uređuje unutrašnjost Područne škole u Gačicama.

Riječ je o jednoj od brojnih volonterskih akcija koje zaposlenici ove osiguravajuće kuće provode širom Hrvatske, pomažući pritom u uređenju škola, vrtića, zdravstvenih, socijalnih i drugih ustanova i društvenih organizacija.

Akcija u Gačicama provodi se na inicijativu djelatnika Ivana Brežnjaka iz Radovana, ujedno voditelja ovoga projekta, koji je jako ponosan što je upravo školski objekt u ovome naselju izabran kao volonterska destinacija Graweova središta Sjever.

S obzirom na to da je tvrtka donirala i kompletan materijal, a da će volonteri obojiti i osvježiti učioničke prostore, danas ih je u školi obišao i gradonačelnik Milorad Batinić s dogradonačelnicima Lidijom Kozina i Brankom Putarekom.

Nakon uvodnih riječi direktorice prodaje Sjever Danijele Mikulić i voditeljice Središta Hrvatske Anita Dombaj, okupljenim volonterima gradonačelnik je uputio riječi zahvalnosti na njihovu angažmanu.

- Ovo je hvalevrijedna akcija i puno znači za ovakve male područne škole za koje se trudimo da i dalje ostanu „živjeti“ unatoč malom broju učenika. Hvala vam za vaš poklonjen radni dan djeci, učiteljima i mještanima ovoga kraja i za velik posao koji ćete danas ovdje odraditi – naglasio je Batinić te se s gostima iz četiri županije zadržao u kraćem druženju i razgovoru.

Djelatnicima Grawe osiguranja zahvalila je i ravnateljica matične OŠ Metela Ožegovića u Radovanu Anica Košćak.

Volonterska akcija odvija se ležerno, u dobrom raspoloženju, a uz popravak oštećenja i bojenje zidova, čisti se i uređuje učionički inventar.

print