Novosti

U Ivanečkom suncu počela provedba projekta vrijedna 10.000 kuna

Srijeda

U društvenim prostorijama Ivanečkog sunca u Gajevoj ulici počele su radionice tkanja za članove ove udruge koja okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama.

U tijeku je, naime, provedba projekta „(Ne)spretnim rukama do čuvanja tradicije“. Taj se projekt financira bespovratnom novčanom potporom od 10.000 kuna, koju je ovoj udruzi dodijelio HEP u sklopu svog natječaja Svjetlo na zajedničkom putu.

Cjelokupnu projektnu prijavu za Ivanečko sunce besplatno su izradili zaposlenici Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove.

Zahvaljujući potpori, Ivanečko sunce je nabavilo tkalački stan, ali i vunu, pamuk i pređu pa sada članovi udruge vrijeme provode u svladavanju osnova tkanja. Projekt ima visoku rehabilitacijsku vrijednost jer njime članovi poboljšavaju koordinaciju očiju i ruku te time razvijaju svoje motoričke i psihofizičke sposobnosti.

Radionice tkanja za članove održavaju se triput mjesečno po tri sata, a nakon što članovi svladaju osnove tkanja, ono će im postati redovita aktivnost u sklopu redovitih druženja i boravka u društvenim prostorima.

- Zaista smo sretni što smo kroz ovaj projekt za naše članove osigurali novu aktivnost. Pojedini članovi pokazuju veliku volju za tkanjem i odlično su se snašli. Veliku pomoć u provedbi i prijavi projekta imamo od Projektnog ureda Grada Ivanca i to nam u ovom trenutku puno znači – poručila je predsjednica Sunca Ljerka Rogina.

print