Novosti

Srednja škola Ivanec u novom EU projektu vrijednom 808.000 kuna

Petak

Nakon što smo nedavno objavili vijest od uspjehu Srednje škole Ivanec kao vodećeg partnera u gotovo 105.000 eura vrijednom projektu iz europskog Erasmus+ programa, iz škole nam ponovno stiže sjajna vijest.

Naime, Srednja škola je partner na novom projektu nazvanom Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju, za koji je iz Europskog socijalnog fonda odobreno 807.967,46 kuna bespovratnih sredstava.

Nositelj projekta je Upravna škola Zagreb, a uz Srednju školu Ivanec, projektni partneri su i srednje škole u Krapini i Zlataru.

Prema riječima ravnateljice Srednje škole mr. sc. Lidije Kozina, aktualne dogradonačelnice Ivanca, kroz ovaj projekt će se izraditi i provesti četiri kurikuluma fakultativnih predmeta - njemački i engleski jezik razine B1/B2 i talijanski jezik razine A1/A2 (3. jezik) te kurikulum izvannastavne aktivnosti iz njemačkog jezika (scenska grupa). U navedenim kurikulumima integrirano će se poučavati multi- i interkulturalni sadržaji i digitalna pismenost.

Za provedbu digitalne pismenosti i za korištenju IKT sustava nastavnici će biti educirani na radionicama u Zlataru, Zagrebu i Ivancu, a 12 nastavnika bit će educirano o poučavanju inter- i multikulturalnosti na studijskom putovanju u Amsterdamu.

Za svaki fakultativni predmet bit će izrađen posebni priručnici za nastavnike i setovi materijala za učenike. Bit će nabavljena sljedeća oprema: skener, 66 tableta, jače stolno računalo sa softverima za uređivanje slika i PDF-a, slušalice te 4 prijenosna računala.

Projektom će biti obuhvaćeno 147 učenika partnerskih škola i 65 nastavnika. Uključivanjem u novi EU projekt, već peti u nepune dvije godine, što je čini jednom od najpropulzivnijih škola u Hrvatskoj u privlačenju i korištenju EU sredstava za moderno obrazovanje 21. stoljeća, Srednja škola Ivanec nastavlja europskim novcem provoditi mini reformu obrazovanja.

print