Novosti

Ministarstvo regionalnog razvoja: Gradu Ivancu dodatnih 292.000 kn za izgradnju 2. faze Muzeja planinarstva

Četvrtak

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske Unije jučer su, 27. rujna, svečano potpisani ugovori o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice i po Programu podrške regionalnom razvoju.

Među potpisnicima ugovora iz cijele Hrvatske bio je i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić koji je s ministricom Gabrijelom Žalac potpisao ugovor kojim resorno ministarstvo za projekt nastavka gradnje Muzeja planinarstva (2. faza) dodjeljuje iznos od dodatnih 292.000 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Posebno napominjemo da je za isti projekt resorno ministarstvo već u ožujku ove godine Gradu Ivancu dodijelilo potporu od 200.000 kuna. Sveukupno Grad je za Muzej planinarstva ove godine povukao bespovratnih 492.000 kuna.

S ovim sredstvima, kao i s obveznim udjelom vlastitih sredstava, Grad će nastaviti planirane radove na gradnji druge faze muzejskog prostora. 

U tijeku je priprema natječajnog postupka, a sukladno prijavnom troškovniku, projektnoj dokumentaciji i troškovniku, predviđeno je izvođenje dijela armiranobetonskih radova, djelomično izvođenje izolatorskih radova, vanjskog vodovoda i kanalizacije te elektro – zemljani radovi. Prethodno će biti srušeni okolni stari, derutni objekti, kako je i planirano projektnom dokumentacijom i dozvolom.

 

print