Novosti

Ravnateljica Srednje škole i dogradonačelnica Ivanca L. Kozina izlagala na međunarodnom znanstvenom skupu u Splitu

Ponedjeljak

Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Sveučilište u Zadru, Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirali su u Splitu (21. i 22. rujna) međunarodni znanstveni skup pod nazivom „Forum Jugoistočne Europe o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2017.:

Ravnatelji(ce) odgojno-obrazovnih ustanova i obrazovna politika u malim europskim zemljama“. Međunarodni znanstveni skup zamišljen je kao mjesto promišljanja i diskusije o temama vodstva, menadžmenta, marketinga i efektivnosti edukacije u regijama Jugoistočne Europe.

Znanstveni skup bio je usmjeren na problematiku izrade i provedbe javnih politika u obrazovanju, usmjerenih na edukaciju, potporu i licenciranje ravnatelja i ravnateljica odgojno-obrazovnih ustanova, pri čemu se posebna pozornost obratila usporedbi javnih politika u malim europskim zemljama te prijenosu dobre prakse.

Na skupu su svoja izlaganja održali Ágúst Hjortur Ingthórsson, šef Odsjeka za obrazovanje i kulturu u Islandskom istraživačkom cenru, izv. prof. Renata Relja, voditeljica ustrojbene jedinice Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment, mag. soc. Toni Popović, asistent, doc. Marita Brčić Kuljiš, prodekanica Filozofskog fakulteta u Splitu i doc. dr. sc. Goran Vlašić sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Izlaganje na skupu održala je i mr. sc. Lidija Kozina, dipl. oec., ravnateljica Srednje škole Ivanec i aktualna dogradonačelnica Ivanca, na temu „Projektna orijentiranost na razini srednjoškolskog obrazovanja“, kao primjer dobre prakse u provođenju obrazovnih politika u Varaždinskoj županiji.

Forum je otvorio prostor za razmjenu ideja i dobre prakse između istraživačko/znanstvene zajednice, stručnjaka sa svih razina edukacijskog sustava i donositelja odluka, kao i svih dionika edukacijskog sustava u regiji Jugoistočne Europe.

print